Liveshow 5, de kwart finale van TVOH!

16 January 2016

Liveshow 5, de kwart finale van TVOH!

Na weer een drukke week met opnamen van instarts en lange, spannende repetities, was het tijd voor Liveshow 5, ook wel de kwartfinale! Toen we de liveshows ingingen startte Anouk met twee kandidaten Ali had er maar liefst vier en Sanne en ik begonnen deze liveshows met drie kandidaten. Na de eerste 4 liveshows begonnen Anouk en Ali deze avond beiden met één kandidaat, Jenny en Brace, Sanne had haar twee kandidaten Dave en Ivan nog in de race en tot mijn grote vreugde stonden zowel Jared, Melissa als Maan, mijn drie kandidaten met wie ik deze liveshows inging, ook vanavond nog met zijn drieën in deze liveshow. Hoe gaaf is het dat het publiek alledrie mijn kandidaten door deze eerste vier liveshows stemde!

De opening van deze liveshow was een opening met alle zeven de kandidaten. Ze zongen het wonderschone ‘With A Little Help From My Friends’, een liedje dat oorspronkelijk van The Beatles is maar ook nog een nieuwere generatie aanspreekt in de versie van Joe Cocker. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze het met zijn zevenen fantastisch hebben gedaan. Zoals Jenny, Maan en Melissa met zijn drieën het meerstemmige gedeelte zongen klonk het ook helemaal te gek!
 


Met de handen al aan de stemknoppen mocht Maan als eerste haar performance doen en dat deed ze met een te gekke mash-up van Frank Sinatra’s ‘New York, New York’ en Alicia Keys haar ‘Empire State of Mind’. Maan deed het geweldig waarmee ze de lat voor alle andere kandidaten die na haar kwamen heel hoog legde. Maan is nog maar 18 jaar en het is zo bewonderenswaardig hoe zij zich op zo’n jonge leeftijd weet te handhaven in zo’n zware competitie en staat te stralen op het podium.

Mooi was het moment in de Red Room waarop even stil werd gestaan bij het overlijden van David Bowie en waar Ivan en Jenny een liedje van David Dowie zongen. David Bowie is zo’n inspirerende man geweest in de hedendaagse popmuziek dat een klein eerbetoon aan hem niet kon en mocht uitblijven.
Melissa was de tweede kandidaat uit Team Borsato die mocht gaan strijden voor een plekje in de halve finale. Melissa zong het nummer ‘Black To Black’ van Amy Winehouse en dat zong ze zo mooi, zo ingetogen en met zoveel gevoel! Eerder deze week namen we de instarts op en daarvoor had ik Ilse DeLange uitgenodigd. Ilse voorzag mijn kandidaten van adviezen en Ilse gaf Melissa heel waardevolle tips hoe Melissa dichter bij haar eigen gevoel kon komen. Melissa brak tijdens het repeteren en gaf aan het nummer nu ook echt te voelen. Dat Melissa elke week verder groeit, meer inzichten krijgt en meer zichzelf wordt, zag je absoluut terug in haar meer dan uitstekende performance.
 


De laatste van Team Borsato en tevens de laatste van deze show was Jared die het nummer
I Can’t Feel My Face’ van The Weeknd zong. Dat Jared überhaupt heeft kunnen zingen met deze Angels in Victoria’s Secret-stijl om hem heen is al bewonderenswaardig, haha! Dat Jared het zo goed deed, dat laat zien wat voor een artiest Jared is want zelfs deze prachtige, schaarsgeklede dames konden hem geen valse noten ontlokken. 

Na de optredens van de kandidaten trad Matt Simons op samen met de kandidaten die in de dangerzone zaten, namelijk Ivan, Dave en Jared. Hoewel Jared aangaf dat hij dolgraag met Matt Simons wilde zingen weet ik net zo zeker dat hij liever in de safezone had gezeten. Omdat pas tijdens de Liveshow bekend is wie er nu precies in de dangerzone staan betekende het wel dat alle kandidaten in de middag al met Matt Simons mochten repeteren. Het is natuurlijk bijzonder gaaf heel Team Borsato samen met Matt Simons te zien zingen. Ik kon het dan ook niet nalaten even een fotootje te maken. Wat een tof moment!Matt Simons zijn eerste bekendheid in Nederland kwam doordat zijn nummer ‘With You’ gebruikt werd in een aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden en daarna ging het heel snel voor deze fantastische zanger. Binnen no time scoorde Matt een enorme hit met ‘Catch and Release’.
Voor de kandidaten die met Matt Simons zongen is dit heel spannend. Matt Simons is inmiddels zo’n gevestigd artiest en daarmee sta jij dan, nog aan het begin van je muzikale carrière, voor een miljoenenpubliek te zingen en alles uit jezelf te halen om voldoende stemmen binnen te halen om toch naar de volgende liveshow doorgestemd te worden. Dat vraagt heel veel van de kandidaten maar zij stonden er, en hoe! Een dik compliment aan deze drie mannen is absoluut op zijn plaats.

En dan volgen bloedstollende minuten waarin duidelijk wordt wie er door zal gaan naar Liveshow 6 en wie er dus in de halve finale zullen staan. De ontlading was enorm groot toen bleek dat Jared door was naar Liveshow 6. Man, man, wat ontzettend gaaf dat Maan, Melissa en Jared ook Liveshow 6 met mij in mogen gaan. Ik ben zo zo blij en trots. Echt helemaal te gek!

Ook Dave van Team Sanne is door maar helaas moesten we tijdens deze liveshow afscheid nemen van Ivan. Nog maar zes kandidaten in de race en de helft ervan is Team Borsato. Hoe gaaf, hoe megagaaf!
Op naar Liveshow 6, de HALVE FINALE! 

Groetjes,

Marco