Maandag Edisongala!

13 February 2005

Maandag Edisongala!

Op Valentijnsdag zal ik velen van jullie zien, want ik ben bij het Edisongala 2005! Ik heb begrepen dat veel fans kaarten voor dit bijzondere evenement hebben weten te bemachtigen, en ik kan jullie vertellen dat het een prachtige avond zal worden! Tot mijn grote vreugde vernam ik dat ik dit jaar wederom genomineerd ben voor een aantal Edison Awards! Te gek!

De Edison is een bijzondere prijs, de Edison is namelijk de oudste muziekprijs in Nederland. Sinds 1960 wordt deze onderscheiding voor ‘geluidsdragers van bijzondere kwaliteit’ uitgereikt. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit Awards. De Edison Award bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d’Hont. Ik heb inmiddels zeven Edisons in huis, waar ik ontzettend trots op ben.

Bij de categorie ‘Zanger Nationaal’ ben ik in het gezelschap van Boris en Huub van der Lubbe die jullie vast allemaal kennen als voorman van De Dijk. Bij ‘Muziek Dvd Nationaal’ zijn behalve ‘Zien’ ook de mannen van Bløf genomineerd met hun dvd ‘Live in 2004’ en de helaas veel te vroeg overleden André Hazes met zijn dvd ‘Live in de Amsterdam Arena’.                                                               Welk liedje zal Marco zingen?

Op 14 februari worden de awards dus uitgereikt in Amsterdam. In de meeste categorieën is het de vakjury die bepaalt wie de winnaar van een Edison is. Bij de publieksprijzen ben jij juist degene die uitmaakt wie een Edison in ontvangst mag nemen. Dit jaar zijn er twee publieksprijzen, namelijk ‘Album van het Jaar’ en ‘Single van het jaar’. Jullie hebben inmiddels kunnen stemmen en ik hoop dat daar iets moois uit is gerold!

De Awardsshow belooft een heel bijzondere te worden. O.a. De Dijk, Boris, Do en Blof zullen een liedje ten gehore brengen en ook ik zal komen zingen. Het gala is volledig uitverkocht, kaarten zijn niet meer te koop.

De uitzending van dit gala is op 2 maart a.s. bij de Tros!

Groet,

Marco.

P.S. Met dank aan René Janssen voor de leuke Marco-cartoon!