Mag ik jou coachen bij TVOH3?

10 January 2012

Mag ik jou coachen bij TVOH3?

De afgelopen jaren zijn er veel talentenshows op televisie verschenen als X-Factor, Idols en Hollands Got Talent. Shows waarin al snel duidelijk werd dat onze kleine land erg rijk is aan talent! Toen daar vorig jaar The Voice of Holland aan toegevoegd werd was het Nederlandse publiek echter meteen duidelijk: dit programma is vernieuwend en bijzonder! Hoewel ik benaderd was als coach voor deze wervelende show paste het op dat moment niet in mijn agenda. Met het maken van een album en het voorbereiden van mijn 3Dimensies concertreeks bleef er niet voldoende tijd over voor het coachen van talent. Ik heb echter zo veel mogelijk uitzendingen gekeken en daar enorm van genoten!

The Voice of Holland is een enorm succesvol en uniek concept en wat ben ik trots dat ik deel uit kan maken van deze tweede reeks!
Wat The Voice of Holland onder andere zo eigen maakt, zijn natuurlijk al de Blind Auditions. Voor ons als coach maakt dat het soms wel moeilijk, je bent uiteindelijk op zoek naar een totaalplaatje, iemand waarvoor Nederland naar de platenzaak gaat of een concertkaartje koopt. Het feit dat de audities blind zijn mag dan wel lastig zijn, het mooie ervan is ook weer dat je niet door een beeld wordt afgeleid en juist puur voor de stem, de sfeer, de emotie gaat.

The Voice is zo succesvol dat het programmaconcept al aan veel landen is verkocht en je nu al bijvoorbeeld The Voice of Albanië, Griekenland, Finland, Turkije, Amerika en Engeland hebt. In België zijn er zelfs twee aparte edities zijn: The Voice of Vlaanderen maar ook het Franstalige The Voice Belgique.

De finale van The Voice of Holland waarvan Ben Saunders de uiteindelijke winnaar werd was ongekend spannend. Ben heeft inmiddels een album, een succesvolle clubtour en ontelbare prijzen op zijn naam staan. Het programma heeft voor hem een grote sprong naar een succesvolle carrière betekent. Maar ook de andere finalisten Kim de Boer, Leonie Meijer en Pearl Jozefzoon hebben niet stilgezeten. Leonie heeft een succesvolle single met Jeroen van der Boom uitgebracht, Pearl heeft geschitterd tijdens Symphonica in Rosso met Nick en Simon en Kim mag haar kunnen laten zien tijdens het Nationaal Songfestival!

Naast het feit dat The Voice allereerst een talentenshow is, levert het natuurlijk ook buitengewoon spannende en mooie televisie op. Niet alleen zit er uiteraard veel muziek in het programma, er worden liedjes in andere jasjes gestoken, duetten gezongen tussen coaches en kandidaten of kandidaten onderling maar ook ga je gedurende de weken meeleven met je favoriete kandidaat. Uit alle reacties merk ik hoe zeer het programma leeft en hoeveel coaches Nederland rijk is. Dat er massaal gekeken wordt blijkt niet alleen uit de kijkcijfers maar ook uit de enorme hoeveelheid reacties die ik iedere week weer krijg.
Het coach zijn is in ieder geval net zo leuk als ik had gehoopt en verwacht. Ik vind het bijzonder om met deze talenten te mogen werken, een bijdrage aan hun ontwikkeling te mogen leveren en mijn ervaringen met mijn kandidaten te delen.

Ook voor de derde editie van The Voice of Holland ben ik gevraagd weer plaats te nemen in de stoel van coach en hoewel dit seizoen nog volop bezig is verheug ik me daar nu alweer op! Wist je trouwens dat we ondertussen ook al druk bezig met de opnamen voor The Voice Kids? Ook onder deze kleine kandidaatjes hebben Yes-R en ik al echt zangtalent ontdekt, prachtig! De uitzendingen van de Kids editie starten na de grote finale van The Voice op Holland op 20 januari, dus op vrijdag 27 januari kun je de eerste audities zien!

Wanneer je nog twijfelt of je niet toch auditie moet gaan doen voor voorronden van de volgende serie van The Voice of Holland stop dan nu met twijfelen en doe het gewoon! Geef je op en doe auditie! Je hebt niets te verliezen, alleen maar veel leuke ervaringen te winnen!
Geef je nu op via de site van The Voice of Holland en wie weet draai ik straks met een flinke klap op de knop mijn stoel helemaal alleen voor jou om.

Enne, mochten er meer coaches omdraaien, kies dan wel voor de juiste 🙂

Groetjes,

Marco 

 

Vrijdag 20 januari: The Voice of Holland – Finale, RTL 4, 20.30 uur.

Vrijdag 27 januari: The Voice Kids – Eerste Blind Auditions, RTL 4, 20.30 uur.

Je opgeven voor The Voice of Holland seizoen 3: http://www.thevoiceofholland.com/2011/news/aanmelden-seizoen-3