Marco bij Willem Wever!

18 October 2005

Marco bij Willem Wever!

Willem Wever is gestart als radioprogramma, maar is inmiddels al 11 seizoenen lang op tv geweest. In september start het nieuwe, het twaalfde televisieseizoen dus alweer! In het televisieprogramma Willem Wever gaat presentatrice Jetske op zoek naar antwoorden op de meest lastige vragen. Deze vragen worden haar gesteld door kinderen, waarna ze samen op zoek gaan naar de antwoorden. Dit levert altijd hele leuke, interessante antwoorden op! Normaal gesproken komen er in het programma drie vragen, maar dit seizoen is Willem Wever in een nieuw jasje gestoken, waarbij de Bekende Nederlander en zijn beroep ook in de spotlights staan. Burgemeester Cohen van Amsterdam is bijvoorbeeld al een hele dag gevolgd. Kim is niet alleen een groot fan van Marco, maar kan zelf ook heel erg mooi zingen. Zij mocht Marco een hele dag volgen. 

Deuren die voor andere mensen gesloten blijven, gaan voor Willem Wever en nu dus Kim, open. Willem Wever is geschikt voor iedereen tussen de zeven en zevenenzeventig jaar!

 

Kim (13) uit Alkmaar heeft via de website (www.willemwever.nl) gereageerd:

 

“Ik had me opgegeven via de site, eigenlijk gewoon voor de lol. Toen werd ik uitgenodigd voor een screentest. Daar werd me van alles gevraagd, over mijn hobby’s enzo. Ik kreeg te horen dat ik het heel erg goed gedaan had en ze wel met me verder wilden.”

Je had een werkstuk over Marco gemaakt, hoorde ik?

 

“Ja, dat klopt. Ik had het hoogste cijfer voor mijn werkstuk wat je maar kan krijgen voor dat vak! Mijn werkstuk ging over Marco. Toen ik het werkstuk ging maken kwam ik er achter dat hij uit Alkmaar kwam, weer een overeenkomst! We houden namelijk ook allebei heel erg van zingen. Marco is heel erg zichzelf. 

Heel veel beroemde mensen gaan opeens van alles kopen enzo. 

Je ziet Marco ook niet zoveel in de roddelbladen.”

 

Was je nerveus om Marco te ontmoeten, Kim?

 

“Ja, ik werd heel erg druk van te voren, ik moest ook spugen van de zenuwen van de week. Toen de datum dichterbij kwam werd ik steeds stiller. En toen ik Marco echt zag was het helemaal weg. Hij was ook erg aardig.”

 

Wat was het eerste wat je dacht toen je hem zag?

 

“Ik dacht niet zoveel. Ik dacht wel: jee, daar staat hij! Hij zag er wel uit zoals ik dacht dat hij eruit zou zien en dat hij heel gewoon en rustig zou zijn. En hij sprak ook heel gewoon met me. Ik vond het heel erg leuk!”

 

Je kreeg een rondleiding achter de schermen van het Sportpaleis in Antwerpen, wat vond je ervan?

 

“Het is hier heel erg groot. Heel veel ruimte. Ik vond vooral die lege zaal heel gek. Er was nog helemaal niemand.”

 

Je hebt met het duet van Marco en Do mogen zingen hè?

 

“Ja, dat was wel heel eng. Het klonk met de band heel anders dan op de radio. Ik zat er ook een paar keer naast, dat vond ik wel heel erg. Normaal heb ik dat niet. Thuis zing ik ook heel veel. Ik zing met de radio mee en ook onder de douche. Mijn ouders roepen dan dat ik niet zo hard moet zingen, soms doen ze het licht in de badkamer dan uit…”

 

Hihi, zo word je nooit beroemd! Als de moeder van Marco dat destijds ook had gedaan…

 

“Haha, ja dat zeg ik ook steeds!”

Je hebt Marco’s zangles mogen volgen, zijn massage, de soundcheck… Wat hoop je straks allemaal nog te zien, Kim?

 

“Niks. Ik hoop niks. Want als je op iets heel erg hoopt, en het gebeurt niet, dan heb je meer teleurstelling dan als je niks verwacht. Ik hoop natuurlijk wel een beetje dat ik tot het eind van de avond mag blijven, dat we de show mogen zien. Maar ik heb tot nu toe al zo’n geweldige dag gehad, dat alles wat er nu nog komt alleen maar meegenomen is. Ik vond het echt heel, heel erg leuk vandaag!”

En hoe leuk Kim het precies had zie je dus aanstaande zaterdag op Nederland 3 om 18.10 uur!

Groetjes,

Marco.