Marco Borsato & Friends!

23 June 2017

Marco Borsato & Friends!

Vandaag, vrijdag 23 juni 2017, heb ik voor de 19e keer in mijn geliefde Ziggo Dome mogen optreden. En werkelijk elke keer wanneer ik hier een optreden mag verzorgen wordt het een feestje. Vijf jaar geleden mocht ik hier voor het eerst staan, sterker nog, ik mocht deze muziektempel die speciaal is ontworpen voor muziek, openen. Beter kon ik mijn ‘Dichtbij’ Tour destijds niet afsluiten, want waar je ook staat, Ziggo Dome ademt muziek. Bij het ontwerpen van dit prachtige gebouw is vooral rekening gehouden met de bezoeker, hoe kunnen we het voor de bezoeker zo aangenaam mogelijk maken? Alles is goed geregeld van bereikbaarheid, toiletten, zitplaatsen tot aan het eten en drinken. En waar je ook zit of staat, het geluid heeft een ongekende kwaliteit. En dat Ziggo me gevraagd heeft hun vijfde verjaardag te komen vieren, beschouw ik dus als een grote eer!
 


Dat ik hier vanavond dan ook mocht staan om dit jubileum te vieren was dan ook heel bijzonder en niet in de laatste plaats omdat er heel veel vrienden van mij gekomen zijn om dit mee te vieren.
Zo was Anna er ook, Anna zat bij The Voice Kids in Team Ali B. en wat was ik onder de indruk van haar toe zij ‘Man’s World’ vertolkte, wat een stem kwam er uit dat kleine meisje. Ik was zo onder de indruk dat ik haar spontaan uitnodigde om te komen optreden. En wat ben ik trots op Anna, wat heeft ze het ontzettend goed gedaan! Het publiek werd gek! Anna vond het geweldig om te mogen zingen voor zoveel mensen en bedankte me met een hele lieve knuffel.

Ik vond het ook een enorme eer dat het grootste nationale muziekduo uit België, Clouseau, vanavond hier samen met mij wilde staan. Het publiek zong dan ook uit volle borst de bekende nummers ‘Daar gaat ze’ en ‘Anne’ mee. Een stukje jeugdsentiment en een stukje muziekgeschiedenis, maar nog altijd springlevend en actueel! En wat zijn Koen en Kris Wauters toch een fijne mannen!
Ongelofelijk toch, dat Matt Simons ook voor mij helemaal naar Amsterdam is gekomen om met mij het duet ‘Breng Me Naar Het Water’ te zingen. Je begrijpt, als hij er dan toch is dan laten we hem niet gaan zonder dat hij zijn eigen nummer ‘Catch & Release’ liet klinken, dat dit bij het publiek in goede aarde viel was duidelijk te horen, want de hele zaal zong uit volle borst mee! Roel ken ik al heel lang, jaren geleden hebben we elkaar via John Ewbank ontmoet en meteen hadden we een klik. Toen ik hem vroeg of hij een paar van zijn nummers wilde spelen bij Marco Borsato & Friends, was hij meteen enthousiast. En ik stond achter de schermen, te genieten en te luisteren en vol overgave het ‘Baby Get Higher’-dansje te doen haha! Roel liet het publiek meezingen en wat klinkt het toch te gek als zeventien en een half duizend mensen samen zingen!
 Het was ook heel erg leuk om met de jonge getalenteerde Ronnie Flex, het duet ‘Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht’ te zingen, zo krijgt dit nummer weer een hele andere dimensie. Hij zong ook ‘Energie’ voor het publiek en met name de jongere generatie zong enthousiast mee. Wat niet zo bekend is, is dat Ronnie Flex de titelsong voor de film ‘Feuten Het Feestje’ ingezongen heeft met het nummer ‘Onder Je Lokken’ en in de bijbehorende videoclip heb ik ook een rol mogen spelen of eigenlijk mogen rappen, haha!
En dan hadden we ook nog Maan, mijn Maan uit Team Borsato. Lieve, leuke en altijd blije Maan zong compleet het dak eraf met haar nummer ‘Perfect World’. Ik word altijd zo blij als ik haar zie optreden haar enthousiasme spat er altijd vanaf! En wat een stem, eentje die je uit duizenden herkent. Elske DeWall wilde ik dolgraag uitnodigen, tijdens The Passion heeft ze zoveel indruk op mij gemaakt maar helaas hadden onze paden elkaar nog nooit gekruist. Ik vond dan ook dat ik haar gewoon moest vragen, zo onder de indruk was ik van haar. Dat ze graag wilde komen vond ik echt super, super, super leuk! Samen zongen we ‘Ik Zou Het Zo Weer Overdoen’ maar ook zong zij ‘Heb Het Leven Lief’ zoals ze dat tijdens The Passion deed. Bizar goed gewoon, ik hoop dat dit niet de laatste keer is dat we samen gezongen hebben!
Al deze Friends waren eerder aangekondigd en het was dus voor de meeste geen verrassing dat ze zouden komen. Maar vanmorgen kwam pas naar buiten dat mijn vriendinnetje Trijntje, ook aanwezig zou zijn op dit mooie feestje! Het publiek liet overduidelijk merken dat ze haar versie van ‘De Speeltuin’ heel erg konden waarderen, wat een applaus viel haar ten deel, hartverwarmend!
 
Vandaag was de eerste avond, een hele mooie bijzondere avond met Friends waar ik veel respect voor heb. Wat fijn dat ik morgen nog een keertje zo’n avond mag beleven. Ook dan sta ik met al deze Friends in Ziggo en dan is het ook exact vijf jaar geleden dat ik Ziggo Dome opende!  Op deze jubileumavond mag ik dan voor de 20ste keer het Ziggopodium betreden, hoe gaaf is dat!
Op Spotify is er een playlist aangemaakt van alle liedjes die gespeeld zijn vanavond, wil je nagenieten of je al voorbereiden op de zaterdagavond, kijk dan gauw tussen mijn afspeellijsten op Spotify!
 
Ik heb ontzettend veel zin morgen, ga ik jullie zien?

Veel liefs,
Marco