Marco in De Kuip!

13 November 2018

Marco in De Kuip!

Tijdens interviews krijg ik soms de vraag wat mijn grootste droom is. In mijn 28-jarige carrière heb ik al heel veel mooie dingen kunnen en mogen realiseren. Denk maar aan Symphonica in Rosso, de concerten op Curaçao of onlangs nog ‘De Vliegende Vrienden van Amstel Live!’ Keer op keer hoogtepunten in mijn carrière. En toch gingen mijn gedachten steeds terug naar de concerten in De Kuip in Rotterdam. Als dat nog ééns zou kunnen! Hoe gaaf zou het zijn om dat gevoel nog eens te kunnen beleven! In 2002 stond ik drie keer in een uitverkocht stadion en werd dit de best bezochte live act van 2002 genoemd. De kranten schreven destijds dat de productie van deze shows kon wedijveren met die van popgroten als U2 en The Rolling Stones. In 2004 keerde ik terug naar De Kuip voor maar liefst zes uitverkochte concerten.Tijdens het onthullen van mijn muurtekening in de spelerstunnel beloofde ik stadiondirecteur Jan van Merwijk dat ik ooit terug zou keren in De Kuip. Daarmee zou ik het record van The Rolling Stones evenaren, die tienmaal optraden in het stadion. Toen ik een paar maanden geleden plannen ging maken voor 2019, kon ik het niet langer onder stoelen of banken steken hoe graag ik nog eens De Kuip zou doen. Mijn gedachten dwaalden al af naar die spectaculaire opening in 2004, vastgeketend op een schotel. Elke avond ging het dak eraf en genoot ik van het eerste tot het laatste liedje. Het is tijd om terug te gaan, naar het stadion waar het allemaal begon, waar ik rondgelopen heb met mijn toen driejarige zoon Luca. Die ervaring toen, vormde nu de inspiratiebron voor de terugkeer. Ik realiseerde me begin dit jaar dat de generatie die toen aanwezig was, inmiddels ook kinderen heeft die naar mijn muziek luisteren. Hoe leuk is het dat we nu samen met onze kinderen kunnen genieten?
De geruchtenmolen ging aan het draaien maar sinds dinsdag 13 november klinkt het luidkeels door de speakers van het stadion.

“Volgend jaar in mei kom ik naar ‘De Kuip’ in Rotterdam!”

 
Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 november lichte ik al een klein tipje van de sluier op. Met André Hazes, Lil’ Kleine en DI-RECT als gastartiesten verklap ik al een beetje dat dit een show wordt vol nieuwe samenwerkingen en unieke momenten. Natuurlijk kijken we ook terug en staan we stil bij de mooie herinneringen van toen. Maar vooral wil ik nieuwe herinneringen maken. Samen met jullie! Ik kijk er enorm naar uit en hoop jullie te zien volgend jaar in De Kuip in Rotterdam.

De kaartverkoop is vrijdag 16 november, om 9.00 uur gestart via Ticketmaster. 
Let op: koop niet via andere kanalen, dit is het enige officiële verkooppunt! Andere aanbieders kunnen je niet de plaatsen garanderen! (Weet waar je koopt!)

Inmiddels staan er 4 shows gepland waarvan de shows op 29 mei, 1 juni en 5 juni, uitverkocht zijn. Voor de middagshow op 2 juni 2019 zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Maar wees er snel bij want dit zijn echt de allerlaatste kaarten!


BESTEL HIER JE KAARTEN!!

Voor het eerst schoof ik op 16 november zelf aan bij Ticketmaster en verkocht ik zelf via de telefoon een aantal kaarten. We telden af naar 09.00 uur, het moment dat de kaartverkoop begon, en binnen tien minuten was de eerste show weg. Het was echt een lawine. Vijftien minuten later kreeg ik weer een briefje onder mijn neus, ook de tweede show was nagenoeg uitverkocht. Dus hebben we nog een derde show toegevoegd om iedereen van kaarten te kunnen voorzien.
Ik doe dit al heel lang, maar ben echt een beetje overvallen. Natuurlijk voelde ik dat het sentiment goed was en dat het momentum er weer was, maar wat hier gebeurt is toch wel heel uitzonderlijk. Ik ben perplex. Het is zo overweldigend! Ik ben ontzettend dankbaar dat jullie zo enthousiast zijn en graag dit willen meemaken.

Het extra middagconcert op 2 juni zal het laatste concert zijn waar nog enkele kaarten voor beschikbaar zijn, wees er dus snel bij!Hoop dat je erbij kunt zijn! Zou dit graag met je delen!


Groetjes,

Marco