Marco Meeting België!

18 June 2017

Marco Meeting België!

De Fanclubdag is voor mij een dag waar ik het hele jaar naar uitkijk. Inmiddels is het natuurlijk al jaren geen ‘dag’ meer maar een heel weekend. En ook hoor ik al heel lang dat men zo verschrikkelijk graag een dergelijke dag in België zou willen. Het aantal leden wat uit Vlaanderen komt is weliswaar niet heel groot, maar wel ongelofelijk enthousiast. En ik wilde deze mensen graag tegemoet komen door een Marco Meeting in Antwerpen te houden. Een gezellige, intieme dag, waarbij iedereen op de foto mag en iedereen met een handtekening naar huis gaat. En in de uren ertussen een gezellig podiumprogramma met wensen die vervuld worden en fans die verrast worden! Zo begon het voor Wesley al heel bijzonder, hij kwam met de limousine, mocht in het VIP vak bij het podium met zijn familie en won ook nog eens een aantal prachtige prijzen! Wesley is herstellende van een heel akelige ziekte, ik vond het heel fijn hem vandaag te kunnen zien, samen met zijn lieve zusje Dewi.
 


Zo’n dag is een zeer intensieve dag waarvan je ergens verwacht dat hij energie vreet maar hij levert eigenlijk vooral energie óp. ’s Morgens vroeg om 8:30 verzamelden we met ruim veertig vrijwilligers om alle voorbereidingen te treffen voor deze waanzinnige dag. Kraampjes opbouwen, enveloppenlijnen uithangen, proeffoto’s schieten en de printers installeren. Alles liep eigenlijk al heel snel heel soepel. En wat was het bijzonder, wat heb ik veel blije fans gezien! Ik ben met verrassend veel zwangere dames op de foto gegaan trouwens, het was met recht een vruchtbare dag, haha!
Maar ook werd ik geinterviewd door Tristan en Caithlyn, die goede vragen hadden bedacht zoals: “Waarom zing jij zo mooi?” en “Hoe hard heeft u al in uw Porsche gereden?”Delano Donders, die mee heeft gedaan aan The Voice Kids in België en in Team Josje zat, zong ‘Vogelvrij’ voor ons. Hij kreeg van mij een leren armbandje met ‘Team Borsato’ erop, want hij hoort nu ook een beetje bij ons, toch! Ik nodigde hem dan ook spontaan uit voor de Borsato Barbecue die we in september weer gaan houden. Dat gezicht van Delano zal ik niet snel meer vergeten, wat was hij blij en verrast!
 


Mijn vriendinnetje Lisanne Spaander had ik ook uitgenodigd deze dag. Niet alleen omdat enkele fans aangegeven hadden dat ze hoopten dat Lisanne zou komen, ze was immers in Nederland ook geweest, maar ook omdat ik Vlaanderen graag wil laten kennismaken met deze prachtige, bijzondere en zeer inspirerende zangeres. Ook tijdens de Marco Meeting maakte ze weer een verpletterende indruk. Wat ben ik ongelofelijk trots op haar!

Verder hadden we een loterij, ook wel tombola genoemd haha, werd ik getest op mijn kennis van België en heb ik verspreid over de dag een recordaantal selfies gemaakt! De prijzen de je deze dag kon winnen waren ook niet mis hoor, want binnenkort ga ik lekker lunchen met een aantal winnaars, kopjes koffie drinken en met een authentieke tram door Antwerpen rijden! Zin in!
 

Elk jaar verlaat ik de fanclubdag in Nederland met een intens gevoel van tevredenheid. Het is elke keer weer alsof het een samenkomst met vrienden is, zo gezellig is het. Zo respectvol, iedereen laat elkaar in zijn waarde, geen geduw en getrek, alleen maar gezelllig. En elk jaar denk ik dit was de leukste keer tot nu toe! En dan nu deze Meeting in Antwerpen! Ik ben ongelofelijk blij en tevreden, heb zo van jullie genoten! Ik ben met een grote grijns op mijn gezicht (en volkomen uitgeput haha) weer naar huis gegaan. En ik weet zeker, dit was de leukste Marco Meeting in België ooit!
Ik heb jullie gemist! Deze zomer sta ik op twee festivals in Vlaanderen, maar volgend jaar zou ik wel heel heel heel graag ook weer met een tourtje naar België gaan.
 


Zo’n dag als deze kan natuurlijk niet plaatsvinden zonder de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers. Voor dag en dauw was iedereen naar Antwerpen afgereisd om de handen uit de mouwen te steken. Dank jullie wel! En natuurlijk de medewerkers van de Fanclub #TdMB die hier al maanden en maanden mee bezig waren. Het is een flinke productie, en ook niet naast de deur, en dit doen zij bijna allemaal naast hun gewone werk. Daar heb ik ongelofelijk veel respect voor en daar ben ik heel dankbaar voor. De presentatie was in handen van goede vriend Kurt Frederickx die dat geweldig deed. Mijn rechterhand, voorzitter van de fanclub en beste vriendin Nathalie Thielen zorgde er samen met mij voor dat het voor de fans zo’n geweldige dag werd. Maar een speciale pluim heb ik voor Corine van Namen, die de leiding over deze enorme organisatie had! Geweldig gedaan!
 Tot de volgende keer!

Groetjes,

MarcoMariska Over, Jan Vens en Roland Hermans hebben prachtige foto’s gemaakt. Dank jullie wel!