Marco op de boekenbeurs!

31 October 2008

Marco op de boekenbeurs!

Boeken lezen is iets waar ik niet veel tijd voor heb, zeker niet in de drukke periode waarin ik nu zit. Toch heb ik een uitzondering gemaakt voor de boeken Het intieme verlangen en Amnesia van het Belgische schrijversduo Willy Bogaerts en zijn zoon Steven. Ik werd er namelijk kort geleden op gewezen dat ik in beide boeken een prominente rol speel.

Uit nieuwsgierigheid ben ik in de boeken gaan lezen en wat blijkt; het hoofdpersonage Commissaris Claude Bottu zoekt, als het tegenzit in zijn werk, troost bij de muziek van mijn persoontje. Ik kom zo rustig vijftien keer per boek bovendrijven. Meestal in muzikale vorm, maar wanneer Bottu alleen is gebruikt hij Borsato ook om tegen te praten, te relativeren of samen mee te overpeinzen. De Commissaris houdt daarnaast net als ik, van een goed glas Italiaanse wijn en droomt van een huisje in Toscane. Een man naar mijn hart dus!

Volledig verrast was ik natuurlijk en ik voel me ook ontzettend vereerd. Beide boeken spelen zich af tegen de achtergrond van de universiteitsstad Leuven (België). Het zijn spannende thrillers waarin allerlei mysterieuze moordzaken worden ontrafeld. De boeken blijken een ongekend succes, want beide romans beleefden inmiddels een herdruk. Een echte aanrader dus!

Uit Amnesia, pagina 215:

“Bottu voelde dat er vuurwerk in de lucht hing. Ook dat was intuïtie. Of toch niet helemaal. Straks zou hij samen met Marco Borsato vanuit zijn flat  naar de laaghangende, roestrode wolken kijken en hem alles vertellen.”

Pagina 231:

“Gestommel aan de andere kant. Dan een stem waar de slaapogen zo bij te denken waren. ‘Mijn onderzoek ligt op apegapen, Bottu. Komt ervan als iemand als jij het vloerkleed compleet naar zich toetrekt.’ Het bleef enkele tellen stil. De commisaris legde de eveneens goed uitgeslapen Borsato van op afstand het zwijgen op, nipte dan aan de bordeaux die hij bij dergelijke gesprekken altijd binnen handbereik had.”

Pagina 265:

“Er was slechts één probleem: als dit geen kwade droom was, zou zijn wereld weer ondersteboven gaan staan. Waar zou het eindigen? Hij besefte op dat ogenblik dat hij vastzat in de modder. Misschien kon Marco Borsato hem er die avond uit trekken?”

Het vierde boek met mij wederom in een mooie bijrol is alweer in aantocht en zal april/mei 2009 verschijnen. Tot slot, van vrijdag 31 oktober tot dinsdag 12 november wordt Antwerp Expo voor de twaalfde keer omgetoverd tot een groots boekenpaleis. Er worden niet minder dan 200.000 bezoekers verwacht, een kleine 20.000 per dag!

Vader en zoon Bogaerts zullen hun boeken signeren in de stand van de Nederlandse uitgever The House of Books. Misschien een leuke tip?

Groetjes,

Marco