Marco-scoop 2004!

02 March 2004

Marco-scoop 2004!

Ik heb het eerder geroepen: 2004 gaat een Borsato-jaar worden!

Wat dat voor jou betekent lees je in deze speciaal voor jou geschreven Marco-scoop!

Steenbok

22 december – 20 januari

 

De Steenbok verheugt zich op het nieuwe jaar maar jaagt geen moeilijk uitvoerbare dromen na. De loterij winnen zou leuk zijn, maar liever richt de Steenbok zich op meer aardse zaken, zoals vriendschappen uitdiepen.  Materialistische zaken hebben niet zijn of haar eerste prioriteit. De Steenbok is praktisch ingesteld en houdt niet zo van gedoe. Een mobieltje uitzoeken vindt de Steenbok eigenlijk wel ‘gedoe’ en dat maakt de BelCompany actie voor de Steenbok heel geschikt. Nu hoeven ze zich niet in alle mogelijkheden te verdiepen, want de Steenbok aast gewoon op die kaarten voor de Kuip! Een Steenbok is een harde werker.

Zij zetten zich voor de volle honderd procent in, en dat geldt zowel voor hun baan als hun relatie. Opgeven zullen ze niet snel doen, een vriendschap is dan ook voor altijd. De Steenbok is eerlijk en kent geen scrupules. Ruzies worden uitgesproken en zij beginnen weer met een schone lei. Hun vriendschap is blijvend. Een Steenbok kan soms wat onzeker zijn en bevestiging nodig hebben. Toch zal een Steenbok daar niet snel om vragen. Kleine attenties maken dat de Steenbok zich geliefd en begrepen voelt. Aandacht vindt de Steenbok heerlijk en angstaanjagend tegelijk. ‘Als de wereld van ons is’ is de Steenbok op het lijf geschreven.

Waterman

20 januari – 19 februari

De Waterman heeft een zeer sterke persoonlijkheid en een levendige fantasie. De Waterman heeft een grote interesse in het onbekende en verafschuwt het om met de kudde mee te lopen. Een Waterman heeft veel vrijheid nodig. Wil je een Waterman je wil opleggen, dan raak je hem of haar kwijt. De Waterman staat open voor alles wat anders en nieuw is. De Waterman kijkt dan ook reikhalzend uit naar de in maart te verschijnen dvd. Een dvd met dertien filmpjes, met elkaar verbonden middels een rode draad, is immers nieuw, anders, uniek.

En dat moedigt de Waterman alleen maar aan!

 

Een Waterman is een echte vriend, zolang je diens vrijheid respecteert en hem of haar niet je wil op wilt leggen ‘Vogelvrij’ en ‘Niemand’ zijn liedjes die de Waterman aanspreekt. Een Waterman is ondernemend en enthousiast als het gaat om avontuur. Waar een ander een voorstel bizar of onmogelijk noemt, ziet de Waterman alle mogelijkheden om er een prachtig avontuur van te maken. Met een Waterman in je omgeving verveel je je nooit.

Vissen

20 februari – 19 maart

Vissen zijn zeer gevoelige mensen die het vermogen om zich in een ander in te leven als geen ander hebben ontwikkeld.

Soms kunnen Vissen hierdoor in de problemen komen.

Vissen willen het iedereen naar de zin maken en daarbij gaan ze soms voorbij aan wat ze zelf belangrijk vinden.

Vissen zijn vaak een beetje verlegen, maar als je hun vertrouwen hebt gewonnen heb je er een vriend voor het leven bij.

Ze zullen altijd proberen je te helpen en er immer voor je zijn.

Vissen kunnen soms erg emotioneel reageren. Tranen schieten toe bij een mooie ballad en bij het zien van de beelden in de Kuip die bij de Speeltuin horen vloeien de tranen rijkelijk. Ook als ze juist heel blij zijn wordt er door een Vis heel wat gesnikt.

Ze kunnen echter ook emotioneel reageren als ze het gevoel hebben dat men hen onrecht aandoet. De verlegen Vissen kunnen een hoop herrie maken in een winkel als de verkoper de beloofde korting niet doorvoert of er ergens onzichtbare kleine lettertjes staan. In de liefde zijn Vissen trouw, lief en loyaal. ‘Lopen op het water’ geldt absoluut voor Vissen!

 

Ram

20 maart – 20 april

De Ram zit vol energie en kan anderen enorm prikkelen en soms zelfs tot grote daden inspireren. De Ram is erg onafhankelijk en zal het moeilijk vinden rekening te houden met een partner als het aankomt op zaken die de Ram echt graag wil.

Toch is het niet onbelangrijk te overleggen, alvorens de Ram plant om enkele dagen achterheen naar de Kuip af te reizen.

De Ram heeft een groot temperament. Hij of zij kan snel uit de slof schieten maar zodra de Ram zijn of haar boosheid heeft geuit is het voor hem of haar weer over ook.

Ze zijn direct, duidelijk en altijd eerlijk. Laat hen alleen werken en de mooiste dingen komen uit hun handen. Een Ram gelooft in eeuwige liefde en is dan ook trouw, zowel in relaties als in vriendschappen. ‘Afscheid nemen bestaat niet’ heeft voor de Ram meerdere betekenissen. De Ram laat niets makkelijk los, houdt zich altijd vast aan dat wat veilig en vertrouwd is. Toch kan het soms geen kwaad je horizon te verbreden en kan de Ram er zo achter komen dat er meerdere manieren zijn om het geluk te beleven.

 

Stier

21 april – 21 mei

De Stier heeft een meegaand karakter. De Stier vindt alles snel goed en liefde en aandacht geven gaat hen makkelijk af. De Stier wordt niet snel boos, maar heb je het toch voor elkaar gekregen berg je dan maar! Als een Stier boos is duurt het wel even een tijdje voor dat dat weer over is. Daarnaast gooit de Stier alles wat op zijn of haar hart ligt er dan in één keer uit en dan zegt een Stier soms wel eens dingen waar hij of zij later spijt van krijgt. Een Stier houdt van gemak en comfort. Kleding hoeft niet persé in de mode te zijn, zolang het leuk staat en lekker zit is de Stier in zijn of haar nopjes.

Het regelen van zaken gaat een Stier niet makkelijk af. Een vakantie boeken zou een Stier liever door iemand anders laten doen. Toch droomt de Stier ervan om deze zomer mee te gaan naar Curaçao en doordat dat straks met een telefoontje geregeld kan worden, moedigt dat de Stier alleen maar aan. Een Stier heeft echter veel geduld. Als iets dan toch geregeld moet worden, dan maar meteen goed. De Stier bijt zich er dan volledig in vast en zal het tot een bevredigend einde weten te brengen, hoe lang dat ook mag duren. Alles wat de Stier in zijn of haar takenpakket neemt, loopt op rolletjes. ‘Denk aan mij’ past prima bij de Stier. De Stier is een goede vriend, maar kan ook chaotisch zijn. Een verjaardag of een afspraak kan makkelijk vergeten worden. Troost je met de gedachte dat de Stier in onvoorwaardelijke vriendschap gelooft, of je nu jarig bent of niet.

 

Tweeling

21 mei – 22 juni

Een Tweeling houdt van een uitdaging, nieuwe dingen die ontdekt moeten worden. Voordat Tweelingen hun grote liefde ontmoeten hebben ze meestal al enkele relaties achter de rug die vaak om dezelfde reden uit gingen: er kwam sleur in de relatie. Een Tweeling moet je dan ook blijven boeien, anders verslapt hun aandacht. De looks van de Tweeling is opvallend, het trekt je aandacht, al is dat soms door de eenvoud. Een Tweeling spits zijn of haar oren als Curaçao ter sprake komt, want reizen en nieuwe mensen ontmoeten interesseert de Tweeling mateloos. Een Tweeling kan wisselende stemmingen hebben, kennen momenten van groot geluk als ook diepe dalen. Toch duren deze buien nooit lang. Leid hen af met iets nieuws en je hebt hun volledige aandacht terug. Een Tweeling heeft graag familie om zich heen. Een Tweeling is slim, denkt snel en vindt bijna alles leuk. Geef een Tweeling een apart geschenk en hij of zij zal het een leven lang koesteren. ‘De Waarheid’ komt voor de Tweeling wel erg dichtbij.

 

Kreeft

21 juni – 22 juli

De Kreeft is een gevoelig persoon. Niet alleen trekt de Kreeft zich zaken snel aan, ook is hij of zij erg gevoelig voor de signalen die hun omgeving uitstraalt. Heeft de Kreeft het gevoel dat een vriend niet lekker in zijn vel zit, dan wordt er inmiddelijk actie ondernomen. De Kreeft zal het tevens als eerste opmerken. De Kreeft kan ook erg onzeker zijn. Een Kreeft denkt snel dat iets aan hem of haar ligt en heeft veel bevestiging nodig als het gaat om liefde en vriendschap. Heeft de Kreeft het gevoel dat hij of zij er echt voor de Kreeft is en werkelijk van hem of haar houdt, dat ontpopt hij of zij zich tot een zelfbewuste persoonlijkheid waar de ander volledig van op aan kan.

Kwets je een Kreeft, dan merk je dat meteen. De Kreeft kruipt terug in een schulp, wordt stil en teruggetrokken. Een openhartig gesprek waarin wederzijdse gevoelens goed uitgesproken worden, doet echter wonderen. Voor de Kreeft is een thuis van levensbelang. Ze hebben een plek nodig waar ze zich veilig kunnen voelen. Een wereldreis waarbij je niet weet waar je morgen slaapt, is voor de Kreeft meestal geen ontspanning. Een georganiseerde reis is echter heerlijk. Curaçao misschien een idee? ‘Vreemde handen’ komt bij de Kreeft hard aan.

 

Leeuw

23 juli – 22 augustus

Leeuwen zijn trots en kunnen echte leiders zijn. Naar de Kuip?

De Leeuw regelt wie er allemaal mee willen, hoe het vervoer zal plaatsvinden en verzamelt het geld voor de kaartjes. Kom dan echter niet aan met ‘Ik wil zitplaatsen’ en ‘Ik wil liever staan’ want de Leeuw heeft het in zijn of haar hoofd zoals het moet gebeuren en zo zal het dan ook uitgevoerd worden. Overigens is dat helemaal niet erg, want de Leeuw regelt dat allemaal uitstekend. ‘Nooit meer een morgen’ raakt bij de Leeuw een gevoelige snaar.

 

De Leeuw wordt niet snel geraakt door de pijl van Cupido, maar als de pijl doel getroffen heeft is het ook goed raak. De Leeuw heeft een sterke persoonlijkheid en als hij of zij eenmaal ergens voor gaat zullen ze alles in het werk stellen om hun doel te bereiken. De Leeuw heeft zo zijn eigen manier om anderen te laten doen wat hij of zij wil, toch zullen Leeuwen dit niet snel voor negatieve doeleinden gebruiken. De Leeuw is gek op aandacht en zeer gevoelig. Een kleine attentie doet een Leeuw veel goed. Soms zit het trotse karakter de Leeuw wel een beetje in de weg, maar vaker dwingt zijn of haar eigen wil slechts respect af. Een Leeuw is eerlijk maar vindt het soms wel moeilijk om gevoelens onder woorden te brengen, zeker als ze kwetsend over kunnen komen. Vergeef de Leeuw zijn of haar directheid en je hebt een vriend(in) uit duizenden.

 

Maagd

23 augustus – 22 september

 

Maagden hebben het leven op een overzichtelijke manier al uitgestippeld, het enige wat ze nog hoeven doen is de details invullen en het leven leven. Een Maagd heeft een heldere kijk op mensen en situaties. De Maagd is creatief en als er iets fout is gegaan is de Maagd de eerste die dat ziet en het ook aan kan pakken.

Tact is dan soms wat ver te zoeken en kan tot botsingen leiden.

Toch heeft de Maagd nooit kwaad in de zin en bedoelt hij of zij het alleen maar goed. Deze heldere kijk op mensen kan ook in het nadeel werken.

 

De Maagd stelt hoge eisen aan zichzelf en verwacht dat ook van anderen. Dit leidt vaak tot een gevoel van teleurgesteld zijn in anderen. ‘Waarom nou jij’ kunnen Maagden woord voor woord meezingen én meevoelen. Een Maagd is stipt en netjes. Een chaotisch buro maakt dat een Maagd niet tot werken in staat is. Een Maagd heeft veel voor anderen over, en zullen eigen wensen en belangen opzij zetten als ze daarmee iemand waar ze om geven gelukkig kunnen maken. Om deze eigenschap hebben Maagden vaak veel vrienden. De Kuip vindt de Maagd een hele belevenis, maar een tour in intieme zalen zal de Maagd nooit overslaan.

 

Weegschaal

23 september – 22 oktober

 

De Weegschaal hecht veel waarde aan rust en harmonie. Ze is gevoelig, warm en houdt van gezelschap. Verre reizen zijn aan haar niet besteed, tenzij er kunst en cultuur te bezichtigen valt. Eigenlijk zit de Weegschaal het liefste thuis. Naar een optreden gaan vindt de Weegschaal wel weer erg gezellig, maar dan wel met een groepje vrienden. De Weegschaal is dol op mooie dingen. Mooie voorwerpen, mooie kleuren, mooie muziek.

Een Weegschaal heeft problemen met keuzes maken. Kleding, een boek of partner, overal ziet de Weegschaal de voor- en nadelen van in.

Toch zouden Weegschalen moeten proberen wat meer met hun hart te kiezen en niet met hun verstand.  Het kan geen kwaad wat meer vertrouwen in hun keuze te hebben, want uiteindelijk weet een Weegschaal zelf heel goed wat ze werkelijk mooi of belangrijk vinden.

Een Weegschaal kan heel goed de verschillende kanten van een verhaal toelichten. De Weegschaal is goed in het geven van adviezen op het gebied van liefde en relaties omdat ze de visie van beide partijen begrijpen. Vraag de Weegschaal echter niet om een oplossing, want die heeft hij of zij niet. Een Weegschaal is gul en loyaal, en een fijne vriend(in). Kwets de Weegschaal echter niet, de kans dat hij of zij je niet meer wilt zien is dan aanwezig. Luisteren naar ‘Zij’ kan een Weegschaal urenlang.

 

Schorpioen

23 oktober –  21 november

Een Schorpioen houdt van iemand met hart en ziel. Liefde en trouw zijn voor deze personen heel belangrijk. Gaat iemand niet serieus met de liefde of een relatie om, dan heb je aan de Schorpioen een verkeerde. Toch vindt de Schorpioen het moeilijk om zijn of haar gevoelens onder woorden te brengen en dus uiten ze zich meestal lijfelijk. Dit maakt een Schorpioen tot een lieve knuffelbeer en een hartstochtelijke partner.

Een Schorpioen kan slecht tegen kritiek en gaat vaak ook meteen in de aanval. Toch is de Schorpioen over het algemeen vrolijk en aangenaam gezelschap.

 

Heb je echter de woede van de Schorpioen op weten te wekken, dan kun je beter even een rustig plekje opzoeken, want de Schorpioen raast gedurende lange tijd door.

Schorpioenen hoeven zelden te wennen aan nieuwe muziek. Na het luisteren sluiten het in hun hart of laten het weer gaan. Schorpioenen houden wel van veel variatie, ze draaien niet telkens dezelfde muziek. Een Schorpioen gaat graag naar concerten. Het liefst met iemand die er net zo van geniet, maar is die iemand niet voorhanden dan gaan ze net zo gemakkelijk alleen. Het liedje ‘Zonder jou’ van het album ‘Luid en Duidelijk’ brullen Schorpioenen graag mee!

 

Boogschutter

22 november – 21 december

Een Boogschutter heeft geen ochtendhumeur. Ook geen middag- of avondhumeur trouwens, want een Boogschutter is altijd positief ingesteld, vrolijk en vriendelijk. Mensen vinden het heerlijk om bij een Boogschutter in de buurt te zijn en hij of zij is zelf ook graag bij mensen in de buurt. In het huis van de Boogschutter voelt iedereen zich welkom.

Een Boogschutter heeft ontzettend veel energie en die raakt hij of zij kwijt op verschillende manieren. Sporten is een geliefde bezigheid, maar ook in spelletjes, telefoneren of het huis nog gezelliger maken kan de Boogschutter zijn of haar energie kwijt.

 

Ook muziek is een geliefde bezigheid, meezingen, saxofoon playbacken en veel dansen en springen maakt dat de Boogschutter ‘muziek’ bijna als sport kan zien.  Een Boogschutter kan een tikje dominant zijn en wil dat alles gaat zoals hij of zij het graag hebben wil. En met zijn innemende manier van met mensen omgaan lukt dat de Boogschutter ook zonder moeite.

De Boogschutter heeft een hekel aan grenzen. Graag gaan ze hun eigen gang en zeker als de grenzen door anderen opgelegd worden willen ze nog wel eens protesteren. Een Boogschutter heeft veel vrienden, waaronder een paar hechte. Deze kent de Boogschutter al jaren en de vriendschap van een Boogschutter is dan ook voor altijd.

‘Binnen’ past volledig bij de Boogschutter.