Meer dan 112 miljoen euro ingezameld!

07 January 2005

Meer dan 112 miljoen euro ingezameld!

De Nederlandse actie voor de slachtoffers van de onvoorstelbare tsunami in Azië heeft tot nu toe maar liefst 112 miljoen euro opgeleverd! Tegen middernacht werd die eindstand bekend tijdens de Nationale Actie voor Azië, een gezamenlijke televisieactie van Nederland 2, RTL4 en SBS6. Vele particulieren, bedrijven en ook veel kinderen zamelden geld in en stortten dit op giro 555…

Tweeduizend vrijwilligers, waaronder 160 Bekende Nederlanders, stonden de hele avond mensen te woord die geld wilden doneren. In de studio kwamen vele mensen met geld aanzetten, dat ze zelf ingezameld hadden met allerlei acties. 

Zes commerciële radiostations en 3FM probeerden ook zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel onder de naam Radio 555. De initiatiefnemers van het tijdelijke station organiseerden donderdagavond ook een benefietconcert op de Dam in Amsterdam. Daar gaven Blof, Acda en De Munnik, Kane-zanger Dinand Woesthoff, Do en dj Tiësto optredens. Ruim 25.000 mensen waren op de been voor het benefietconcert. 

De saamhorigheid tijdens deze avond was in de studio enorm. Samen met Ali B. en Frans Bauer zong ik ‘Wat zou je doen’, waarbij Ali een fantastische aangepaste tekst had gemaakt. Lee Towers zong ‘You’ll never walko alone’ als duet met een kleine zanger met een groot talent, en René Froger zong met Simone Kleinsma ‘You’ve got a friend’. Voorbeelden van verrassende combinaties, maar vooral van een uitstekende samenwerking. Voor iedereen was het van het begin af aan duidelijk: er moet veel, veel geld komen en daar zetten we ons graag voor in! Sámen.

 

‘Als je iets kan doen’, de benefietsingle van de Nederlandse artiesten voor de slachtoffers van de tsunami is deze avond in première gegaan. Dat gebeurde tegelijkertijd op drie televisiezenders en zeven radiostations. De tekst van het nummer is geschreven door Karin Bloemen en Tjeerd Oosterhuis en het lied is gecomponeerd door Tjeerd Oosterhuis. De single ligt NU in de winkels. De prijs van deze single is, -heel symbolisch- € 5,55 en de opbrengst gaat in zijn geheel naar de Samenwerkende Hulp Organisaties.

Minister-president Balkenende zei donderdag tijdens de televisieactie: “Ik ben zo trots op wat er allemaal in Nederland gebeurt. Kinderen die statiegeldflessen ophalen, bedrijven die geld storten.”

Ik kan me hier alleen maar bij aansluiten. 

Deze ramp is van ongekende grootte. 

Maar de solidariteit met de slachtoffers is net zo groot…

Ik ben trots op jullie!

Groet,

Marco.