Meest gedraaide artiest op 100% NL!

08 February 2019

Meest gedraaide artiest op 100% NL!

Op donderdag 7 februari vond in The Box in Amsterdam de uitreiking van de tiende 100% NL Awards plaats. Van 100% NL heb ik al meerdere Awards in ontvangst mogen nemen, maar iedere keer als ik weer genomineerd ben en zelfs finalist word, besef ik weer hoe bijzonder het is, omdat deze prijs wordt toegekend door het publiek.

Ik mocht de avond openen en heb hierbij de radiozender 100% NL, die inmiddels al 12,5 jaar bestaat, bedankt voor het podium dat ik altijd heb gekregen. Ze hebben een ontzettende ontwikkeling doorgemaakt door destijds te zeggen: ”We gaan 100% NL, we steunen het nationaal product”. En in alle genres krijgen mensen hun plek, kunnen Awards krijgen en carrières worden opgestart. Ze hebben een 100% NL Magazine, tv, radio, écht een platform waar je artiesten kunt laten doorbreken. Het is heel belangrijk om aan de onderkant nieuw talent erbij te krijgen, je krijgt een soort grof filter, waarbij het beste overblijft. Dat heb je donderdagavond maar weer kunnen zien. Maan, die gewoon de Award voor ‘Zangeres van het Jaar’ heeft gewonnen en Davina Michelle heeft er zelfs twee gewonnen, één voor ‘Talent van het Jaar’ en één voor ‘Hit van het Jaar’. Eerder dit jaar mocht ze de 100% NL Award voor ‘Muziekmoment van het Jaar’ in ontvangst nemen.

Talent is een soort aangeboren geluk, maar wat je ermee doet is een keuze. Ik hou ervan om jong talent een plek te geven, dat doe ik in mijn shows ook. In mijn tijd was dat lastiger, ik heb echt mijn eigen plekje moeten vinden.

Nadat ik de avond had geopend werd ik verrast door mijn vriend Ali B. die het podium op kwam lopen.
“Ik denk dat we allemaal stil moeten staan en beseffen dat we hier misschien wel met één van de aller- allergrootste uit de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek staan. Ik stel voor dat iedereen beseft wat jij voor de Nederlandse muziek hebt gedaan, de mooiste liedjes met de gretigheid van de debutant. Ik voel ongekend veel eer dat ik je ken, bij je mag zijn en met je samenwerk. Je krijgt deze Award, die eigenlijk gewoon niet meer dan terecht is en op feiten is gebaseerd. Het is namelijk de Award voor de ‘Meest gedraaide Artiest’ op 100% NL sinds de oprichting van 100% NL”.

Ik was geraakt door Ali’s mooie woorden, dit betekent dat ik mijn achtste 100% NL Award in ontvangst mocht nemen en wat ben ik hier trots op! Dank jullie wel!
 
Groetjes,

Marco