Meest gedraaide artiest van 2008!

07 July 2009

Meest gedraaide artiest van 2008!

Jaarlijks wordt door Sena een top 10 gepubliceerd van meest gedraaide artiest nationaal en internationaal. Gebruikmakend van de draaigegevens van de radio- en televisiestations wordt door deze stichting bepaald op welke vergoeding een kunstenaar of platenproducent recht heeft op basis van de wet naburige rechten.

Nu blijkt dat ik de meest gedraaide Nationale Artiest van 2008 ben!

 

Al eerder, namelijk in 1998, 1999,  2000 en 2004 mocht ik de top 10 aanvoeren.

De afgelopen 3 jaar stonden mijn zeer gewaarde collega’s van Bløf op de hoogste plek en nu heb ik dus het stokje weer van hen overgenomen. Leuk ook is dat Nick en Simon nog net de top tien in zijn gegaan, zij wonnen vorig jaar de TMF Borsato Award en daarom volg ik hen met bovengemiddelde interesse. Ze hebben de verwachtingen meer dan waar gemaakt kan ik jullie vertellen en ik gun ze die plek dan ook graag!

Ik heb deze eerste positie te danken aan de successen van Wit Licht, Stop De Tijd en natuurlijk Dochters.

Alle drie deze singles bereikten de nummer 1 positie, waardoor we veel airplay kregen. Vooral Dochters wordt nog altijd veel gedraaid. Maar ook het succes van het album Wit Licht is hier mede verantwoordelijk voor, want ook liedjes als Was Mij en Doe Wat Je Altijd Deed zijn bijzonder vaak gedraaid!

Groetjes,

Marco