Met Marco de studio in!

02 November 2006

Met Marco de studio in!

Onlangs verscheen in de informatiereeks van de Ruiter’s documentatiecentrum het gloednieuwe boekje ‘Zo word je (pop)zanger!’ Na o.a. ‘Zo word je verpleegster’, ‘Zo word je fotograaf’ en ‘Zo word je Minister-President’, liggen deze boekjes nu op heel veel basisscholen in Nederland. 

Er zat een leuke prijsvraag aan vast: Schrijf een nieuwe songtekst op één van mijn liedjes! Er kwamen ongelofelijk veel inzendingen en ik heb ze allemaal beluisterd en bekeken, maar De Toermalijn uit Castricum won glansrijk! En vandaag doken we samen de studio in!

Een keuze maken uit de inzendingen was een verschrikkelijk moeilijke klus! Iedereen had duidelijk zijn stinkende best gedaan en iedere inzending had wel iets. Sommigen hadden er een schitterende videoclip bij gedaan, een indrukwekkend onderwerp gekozen of gewoon heel mooi gezongen. 

De Toermalijn had een onderwerp wat veel kids uit groep 8 aan zal spreken: het afscheid nemen van de basisschool. Maar de tekst was met humor gschreven, vol zelfvertrouwen en het cd’tje wat ze meestuurden bewees dat ze ook nog eens echt mooi kunnen zingen! Dat wilde ik wel eens van dichtbij bekijken!

Vanmorgen vertrokken ze in alle vroegte met de bus naar Hilversum, waar onderweg al flink gezongen werd. In Hilversum gekomen waren ze opeens allemaal muisstil, haha, maar nadat we even kennis hadden gemaakt was het ijs al snel gebroken. 

Ik vertelde dat er voor iedereen een hoofdtelefoon was, de jongens en de meisjes gescheiden moesten staan, en we zouden beginnen met alleen de eerste stemmen, aangezien een aantal van de artiesten normaal juist de tweede stem pakken. Het ging allemaal verrassend soepel! Het eerste rondje was zeker niet slecht, maar wel nog wat onzeker en de timing liep hier en daar niet helemaal lekker. 

Maar na een paar keer zingen begon het steeds steviger te klinken en het eindresultaat is een cd’tje om beretrots op te zijn!

SBS6, TV Noord Holland en ook het Jeugdjournaal waren aanwezig en filmden tijdens het zingen. Geef het ze maar te doen! In een echte studio, de studio waar ik na het winnen van de soundmixshow mijn allereerste singeltje op heb genomen nog wel, met allemaal camera’s om je heen, diverse fotografen en dan vertel ik ze ook nog eens wat ze moeten doen! Superspannend natuurlijk! Maar ze hebben het fantastisch gedaan!

Uiteraard hebben ze allemaal een eigen boekje gekregen, ben ik met iedereen op de foto gegaan én krijgen ze straks allemaal hun eigen singeltje!

Ik vond het ontzettend leuk om met de talentjes van de Toermalijn de studio in te duiken en weet zeker dat dit een klas is waar we van veel leerlingen nog wat zullen horen. Of dat nou als bakker, fotograaf, verpleegkundige, Minister-President of zanger is, dat moeten we nog even afwachten!

Nieuwsgierig hoe het ging? Kijk hieronder maar eens!

Groetjes,

Marco.