Mijn 14e Edison met ‘Stem’!

02 March 2015

Mijn 14e Edison met ‘Stem’!

Toen ik voor het album ‘Duizend Spiegels’ het duet ‘Stem’ opnam met Gers Pardoel wist ik dat, mocht hier ooit een clip bij gemaakt worden, het een clip moest worden die anders dan anders was. Voor het album ‘Zien’ had ik hier al de nodige ervaring mee en werden de liedjes van dit album door diverse regisseurs als Johan Nijenhuis, Dick Maas en Theo van Gogh in een bijzonder jasje gestoken. Iedere regisseur had zijn eigen ideeën, zijn eigen invalshoek en iedere regisseur had een eigen verhaallijn voor een nummer. ‘Zien’ bestond dan ook uit bijzondere clips die bij elkaar een prachtig en eigentijds document vormden. 

En daar was internetfenomeen Kakhiel met zijn geheel eigen kijk op de wereld. Kakhiel is bij het grote publiek geliefd als de man die grappige, droge, onverwachte, botte, sarcastische of zeer letterlijke dialogen toevoegt aan met name stockfoto’s. Op Twitter en Facebook immens populair, zijn eerste boek verkoopt uitstekend, zijn app wordt dagelijks ontelbare keren geraadpleegd. Met diezelfde insteek maakte hij een clip voor ‘Stem’. Een clip die tegelijkertijd heel puur, heel confronterend en heel grappig is. Een clip die je na laat denken en een clip die je laat lachen. Dat Kakhiel die twee wist te verenigen is heel speciaal!

Zowel Gers als ik waren enorm trots op het resultaat van de clip, en Kakhiel? Die was er zelf ook best over te spreken, haha! Dat deze clip vervolgens werd genomineerd voor een Edison maakte me enorm trots omdat deze erkenning ook aangaf dat de clip in zijn opzet helemaal geslaagd was.

Vanavond mochten Gers en ik, tijdens het Edisongala, deze Edison verzilveren en we zijn hier ongelooflijk trots op. Het nummer was al speciaal, de door Kakhiel gemaakte clip onderstreepte dit niet alleen maar tilde het zelfs naar een hoger niveau. Deze Edison is dan wel de 14e Edison die ik in mijn prijzenkast mag zetten maar ik kan je vertellen, dit went nooit! Ik ben trots en blij en wil Kakhiel, ook hier, nog even dik complimenteren voor deze fantastische clip!

Ok. Doei.


Groetjes,
Marco