Mooi…

16 October 2015

Mooi…

Zojuist heb ik mijn nieuwste liedje naar de radio gebracht. Het klinkt heel gek en misschien is dat het ook wel een beetje, normaal gesproken gaan er mediacampagnes aan vooraf ter promotie en kondig je je nieuwe liedje aan.

Maar na 25 jaar Marco Borsato kan ik zeggen dat het nog nooit zo om de muziek heeft gedraaid als nu. Het begint allemaal met muziek, met het delen ervan. Het liedje MOOI is af, ik ben er trots op, en daarom wilde ik hem persoonlijk naar jullie toe brengen. Bij Edwin Evers van Radio538 klonk MOOI vanmorgen voor het eerst door de speakers.

Wat een fijne ervaring! 

Hoe ouder je wordt, hoe breder je blik. Ik vind dat een van de zegeningen van het ouder worden. Als je een paar flinke dreunen op je kanis hebt gehad, ben je ook beter in staat de gelukkige momenten te herkenen. 
Ik heb ontzettend veel mooie momenten in mijn leven mogen meemaken. Maar we weten ook allemaal van de moeilijke momenten die er op mijn pad kwamen. Toen de ellende op z’n hoogtepunt was, belde ik Tien op. Alles waar ik jaren aan gebouwd had was met daverend geraas ingestort. ‘Marco, kom naar huis,’ zei ze tegen me nadat ik mijn hart had uitgestort. ‘Kom hierheen, dan trekken we de mooiste fles champagne open die we hebben, we gaan het vieren.’ Dat was een heel, heel bijzonder moment. Een eyeopener. Als je de bodem hebt bereikt, kun je alleen maar weer omhoog. Ik ben meteen naar huis gereden. Vlak voor Weesp heb ik mijn auto aan de kant gezet en ben even uitgestapt. Ik had behoefte aan zuurstof. Alles benauwde me zo. Het had gesneeuwd en de wereld om me heen klonk zacht en gedempt. Het klonk anders, bijna alsof ik er geen deel van uitmaakte. Ik voelde een sereniteit die ik door alle hectiek lang niet zo ervaren had. En opeens realiseerde ik me, ik heb een keuze. Kijk ik naar wat ik ben verloren of naar wat de toekomst brengt? Kies ik voor de schaduw of sta ik liever in het licht? Kijk je om in wrok of richt je liever al je energie op het moois wat nog gaat komen? En ik wist, op het moment dat ik mezelf die vraag stelde, had ik de keuze eigenlijk al gemaakt. Ik ben naar huis gereden en heb geproost met mijn lieve vrouw. We stonden niet stil bij wat we kwijtgeraakt waren, maar bij alles wat we nog hadden, elkaar bijvoorbeeld. 

Ik sprak John Ewbank over dit voorval, en toen schreef hij deze song. En ik wil niets liever dan hem nu met jullie delen!

Hier kun je MOOI downloaden of streamen!


Groetjes,

Marco