Musical SKY met muziek Borsato!

07 November 2015

Musical SKY met muziek Borsato!

Met Robin de Levita en John Ewbank werk ik samen aan de musical Sky, die gespeeld zal worden in Theater Amsterdam en op 3 april in première gaat. Een ongelofelijk spannend avontuur waar ik heel veel zin in heb! De voorbereidingen zijn al jaren bezig, maar nu naderen we eindelijk de laatste fase!
In de musical zijn een aantal nummers te horen die ik heb uitgebracht, denk daarbij aan ‘Mooi’, ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’, ‘Vlinder’, ‘Was Mij’ en ‘Ik Kan Het Niet Alleen’.

De musical gaat over een pubermeisje genaamd Sky, die in haar droomwereld alle problemen overwint die ze heeft gehad in het echte leven. Zo heeft ze moeten opgroeien zonder vader, kent ze heftige puberliefdes en is ze ook in aanraking gekomen met pesten. De Amerikaanse scriptschrijfster Sarah Miles heeft het script geschreven. Bobby Boermans regisseert de musical.

Het mooie is, in SKY wordt gebruik gemaakt van 3D-technologie, waardoor de kijker geen verschil ziet tussen wat echt is en animatie op het podium. De 24 dansers bewegen tussen de 3D-projecties. Wist je dat we zo bijvoorbeeld een kast opeens kunnen laten wegsmelten of de kamer 180 graden zomaar kunnen laten kantelen? De technieken zijn vergevorderd en zijn zo ontwikkeld dat het zelfs mogelijk is om tientallen in 3D geprojecteerde mensen over het podium te laten wandelen. Bizar zo indrukwekkend als dat is!

John begon in 2003 al met het componeren voor SKY. Hij liet zijn liedjes destijds natuurlijk al aan me horen en ik was direct enthousiast.
“Marco heeft het eerste recht op wat ik maak. We hebben een groot aantal voor Skybestemde nummers, na overleg met Robin, toen ook voor het album Zien opgenomen. Vandaar dat het publiek een deel van de songs in de musical zal herkennen. Ik schat dat er ongeveer veertig procent nieuw materiaal in de voorstelling is beland,” aldus John tegen de Telegraaf.

Sky gaat op 3 april in première in Theater Amsterdam. De kaartverkoop start a.s. maandag 9 november om 9.00 uur. Mijn trouwe achterban kan echter nu al kaarten bestellen, de mailing hiervoor is onderweg! We verwachten behoorlijk wat drukte dus mocht je overwegen om te willen komen, aarzel dan niet te lang! 

[UPDATE: Wegens groot succes zijn de lijnen nu al open gegaan! Vanavond zitten John en Robin bij RTL Late Night!]
 
Kaartverkoop
Entree:           van € 25,00 tot € 79,00 (exclusief reserveringskosten)
Aanvang:        14:00 uur en 20:00 uur
Première:       zondag 3 april 2016
Overige data: 13 voorstellingen in maart (try outs), 25 voorstellingen in april, 25 in mei en 27 in juni 2016.

Kaarten vanaf 9 november te koop via: www.theateramsterdam.nl en 0900 1353 (€ 0,45 c/pm)