National Geographic Fotowedstrijd

28 June 2019

National Geographic Fotowedstrijd

Zoals jullie weten is fotografie een belangrijk onderdeel geworden in mijn leven. De interesse was altijd al groot, maar door mijn deelname aan ‘Het Perfecte Plaatje’ is dit enorm gegroeid. Vorig jaar mocht ik plaatsnemen in de jury van De National Geographic Fotowedstrijd. Ik ben heel blij dat ik ook dit jaar weer in de jury mag plaatsnemen. De jury is een mooie mix van verschillende mensen, er zijn ook veel diverse elementen waar op gelet kan worden bij een beoordeling. Bij het beoordelen van een foto kun je bijvoorbeeld kijken naar de compositie van de foto, de belichting, de creativiteit, de originaliteit, het gekozen perspectief, kleurgebruik en stijl. Het is dus nog niet zo makkelijk als het lijkt, maar wel enorm leuk om te doen, De National Geographic Fotowedstrijd is een podium voor enthousiaste amateurfotografen en ambitieuze nieuwe talenten. Met drie verschillende categorieën wil National Geographic mensen inspireren de pracht, veelzijdigheid én kwetsbaarheid van onze planeet vanuit nieuwe perspectieven vast te leggen. 
De drie categorieën zijn: Dier, Landschap en Mens. Dus ga naar de site en upload je mooiste foto en wie weet win jij deze wedstrijd. Je kan jouw foto`s insturen tot en met 19 september via deze website. Op 1 oktober worden de finalisten voor elke categorie bekendgemaakt.

Collage met finalisten uit 2018. Bron: National Geographic

Wat misschien niet veel mensen weten is dat er ook voor de kinderen een wedstrijd is. De National Geographic Junior Fotowedstrijd is één van de belangrijkste en grootste fotowedstrijden voor kinderen in Nederland en België. Misschien word jij dit jaar wel de beste Junior-fotograaf van Nederland én België! Kijk voor alle informatie op de site van De National Geographic Junior fotowedstrijd.

Daarnaast is er ook dit jaar weer een publieksprijs. Op 1 oktober wordt er bekend welke 20 foto’s er zijn genomineerd en vanaf dan kan er worden gestemd. Stemmen kan tot en met 13 oktober. De foto met de meeste stemmen is de winnaar van de publieksprijs.

Ga jij ook meedoen, en weet je al welke foto je gaat insturen?


Groetjes,

Marco


  Winnaar-NGF-2018–Eenzame-hoogte—Gerard-van-Roekel