Nationale Sportweek 2012 geopend!

21 April 2012

Nationale Sportweek 2012 geopend!

Op zaterdag 21 april werd in Enschede de Nationale Sportweek 2012 geopend en als ambassadeur van de Sportweek was ik daar natuurlijk bij, net zoals al mijn mede-ambassadeurs. Het doel van de Nationale Sportweek is het stimuleren van het sporten onder de Nederlandse bevolking en het bewust maken van hoe belangrijk en gezond sporten is voor lichaam en geest. Wat ik extra leuk vind aan deze Sportweek is dat iedereen ook echt de kans krijgt kennis te maken met alle mogelijke takken van sport en dat vele sportclubs in het land deze week proeflessen geven en open huis houden. Op die manier kan iedereen gaan kijken welke sport er het beste bij hem of haar past, een proefles meedraaien en wie weet vind jij daardoor een nieuwe sportieve uitdaging!

Tijdens de opening van vandaag was dat ook weer goed zichtbaar. Niet alleen op het podium maar ook op de vele locaties op en rond de Oude Markt in Enschede waren allerlei vormen van sport te zien. Ook voor relatief nieuwe sporten als Zumba was er plaats op het podium, maar ook voor sporten als voetbal, wandelen, fietsen en zlefs acrobatiek etcetera was bij deze opening een centrale plek.

Net als voorgaande jaren werd de Nationale Sportweek geopend met het ontsteken van het olympisch vuur. De fakkel waarmee dit aangestoken werd mocht ik al hardlopend in een fakkelloop samen met Marti ten Kate en Kirsten van der Kolk naar het podium brengen. Eenmaal op het podium werd samen met het hele ambassadeursteam, André Bolhuis (voorzitter NOC*NSF), Peter den Oudsten (burgemeester van Enschede) en Gerard Dielessen (directeur NOC*NSF) de officiële aftrap gegeven voor deze Sportweek.

Zowel op het podium als op de locaties rondom werd er druk sport beoefend en er was, ondanks de slechte weersvoorspelling, veel animo voor alle sporten. De opkomst was enorm groot, fantastisch! Wat ook altijd leuk te zien is is hoe mijn mede-ambassadeurs zich hard maken voor hun eigen tak van sport. Zo kon er bijvoorbeeld gewandeld worden met Hella van der Wijst, gefietst met Joris Putman, gaf Peggy Vrijens een Zumba show en was Brainpower op het podium druk met freestyle acts.

Natuurlijk was er tijdens deze opening ook nog tijd voor een foto- en/of signeermoment en ook dat vind ik altijd erg leuk om te doen. Ondanks het feit dat de regen soms met bakken tegelijk naar beneden kwam en er hier en daar zelfs een hagelbui viel, waren er lange rijen en veel enthousiaste gezichten.

Ik vond de opening van de Nationale Sportweek weer een enorm succes en hoop dat jullie deze aankomende week goed gebruik zullen maken van de mogelijkheid jullie sport te gaan ontdekken! 

Groetjes,

Marco