Nationale Sportweek komt eraan!

23 March 2006

Nationale Sportweek komt eraan!

De Nationale Sportweek 2006 komt eraan: dé week van het jaar waarin heel Nederland in het teken staat van sport.

Van vrijdag 14 tot en met zaterdag 22 april kan iedereen zelf zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is op sportief gebied in Nederland, hoe leuk het is om te sporten en dat er altijd een sport is die bij je past en die je bij jou in de buurt kunt beoefenen.

Iedereen kan meedoen aan proeflessen, clinics, sportdagen en heel veel andere sportactiviteiten in het hele land. Dit jaar staat voor het eerst elke dag een bepaalde tak van sport centraal. Op elke dag organiseren de betrokken sportbonden een groot landelijke evenement om hun sport in de schijnwerpers te zetten. Bovendien zullen tientallen ambassadeurs hun favoriete sport onder de aandacht brengen onder meer Hans Dijkstal, Bas Muijs, Viggo Waas, Ellen ten Damme, Winston Post  en Jochem van Gelder… En natuurlijk doe ik ook mee!

Het is de derde keer dat de Nationale Sportweek wordt georganiseerd. En dit jaar staat dus elke dag van deze Sportweek in het teken van een bepaalde tak van sport. Zo is zaterdag 15 april de Dag van de Balsport, maandag 17 april de Dag van de Loopsport en woensdag 19 april de Dag van de Watersport. Ik ben ambassadeur van deze dag, de Dag van de Watersport. De aftrap vindt op vrijdag 14 april plaats op de Dam in Amsterdam. 

Zoals jullie weten ben ik gek op duiken, dat is gewoon mijn sport. Vanaf de eerste keer onderwater groeide ook mijn grote liefde voor de duiksport. Alles disciplines zijn mooi, zelfs ijsduiken. De duiken in tropische wateren zijn prachtig, maar ook de Vinkeveenseplassen zijn enorm interessant. Op het moment dat je onder water bent, spoelen drukte en stress gewoon van je af. Deze totaal andere, complete wereld, het gewichtsloze, het avontuur, het feit dat de boel doordendert terwijl jij daar even niet aan mee hoeft te doen, de ontdekking dat zelfs het kleinste visje sneller zwemt dan jij… fantastisch!

Onder water ben ik gewoon Marco, voor wie duiken de ideale erase-button is. 

Bewegen is belangrijk. We kennen allemaal de smoesjes: geen tijd, te duur, te ver, te druk… Het zijn allemaal excuses om niet te doen wat in de basis gezond én leuk is! Het is een kwestie van investeren en doorzetten, zoals dat voor alles in het leven geldt. Hoe meer je er in stopt, hoe leuker het wordt. Succes, zowel in je werk als in de sport, is gerelateerd aan arbeid en inzet. Bewegen kan overal en altijd. Voor bewegen kun je tijd maken, móet je tijd maken. Of je nu kiest voor voetbal, wandelen, tennis of fitness, er is altijd een sport die bij je past.

De Nationale Sportweek wil Nederland in beweging krijgen. Want veel te weinig Nederlanders krijgen voldoende beweging! In de Nationale Sportweek zijn er activiteiten voor iedereen. Er worden verschillende evenementen georganiseerd, denk aan tennisclinics, voetbalwedstrijden, paastoernooien, wandeltochten, sportdagen en nog véél en véél meer! Surf naar www.nationalesportweek.nl en kijk wat er te doen is bij jou in de buurt. 

Ook kun je diverse interviews lezen van betrokken Bekende Nederlanders, de ambassadeurs, waarbij de mijne hier staat.

Nederland, kom in beweging!

Groetjes,

Marco. 

                                                                                                          Fotografie: Marco Vellinga