Niet voor jezelf leven!

25 June 2010

Niet voor jezelf leven!

Kortgeleden werd ik gewezen op de site www.nietvoorjezelfleven.nl en ik werd geraakt door alle mooie verhalen die ik hier las.

Deze site is een prachtig initiatief van Univé en de verhalen op de site geven aan dat ook door iets kleins voor een ander te doen je van grote waarde kunt zijn. Vrijwilliger zijn, mantelzorger of gewoon een lieve buurvrouw of vriend, er zijn meerdere manieren om je voor een ander in te zetten.

Zo kun je ook als je maar weinig tijd overhebt van grote betekenis zijn door bijvoorbeeld één keer per jaar te collecteren voor een goed doel. Ook daar help je veel mensen mee. Niet voor jezelf leven draait niet om het investeren van veel tijd, niet voor jezelf leven kan ook door iets kleins voor een ander te doen, een helpende hand toe te steken of simpelweg te luisteren naar iemands verhaal.

Uit ervaring weet ik hoe betrokken mijn publiek is en vaak hoor ik de verhalen en ervaringen over de betrokkenheid van mijn fans bij anderen. Juist daarom zou ik jullie willen vragen eens een bezoekje aan deze site te brengen en vooral ook je eigen verhaal achter te laten. Met jouw verhaal kun je misschien andere mensen inspireren en motiveren om ook wat voor een ander te doen en niet alleen voor jezelf te leven want daar draait deze site om!

Het is een initatief dat me raakt, juist vanwege het bijzondere karakter en in feite is het een oproep aan iedereen. Investeren in een ander kan een kleine moeite zijn met grote gevolgen. De verhalen zijn hartverwarmend, vaak ontroerend maar het mooie is dat het verhalen zijn uit het dagelijks leven en aangeven hoe belangrijk het voor een ander kan zijn.

Ik wil jullie dan ook graag uitnodigen eens te surfen naar www.nietvoorjezelfleven.nl en heb jij zelf iets dat je zou kunnen delen, doe dat dan! Wie weet helpt jouw verhaal een ander over de streep. Op de site kun je door het geven van een hartje aangeven welk verhaal jou raakt en uiteindelijk zullen de mooiste of meest bijzondere verhalen door Univé gebundeld worden in een boek.

Groet,

Marco