Nieuw bandlid: Nick Bult!

14 September 2006

Nieuw bandlid: Nick Bult!

Velen onder jullie kennen Nick al langer dan vandaag, want niet alles is hij een gewaardeerd bandlid van de Memoriesband en Venice, ook heb je hem bij Ten Sharp kunnen horen spelen. Daarnaast viel Nick al een paar keer in tijdens besloten feesten als Tessa of Lodewijk andere verplichtingen hadden en ook de plek van Jeroen kon Nick invullen. Nick had zo’n toegevoegde waarde dat ik hem gevraagd heb of hij niet mee op tour wilde, en dat wilde hij wel! Trots stel ik jullie voor aan… 

Nick Bult!

Nick is een begenadigd toetsenist en één van de meest muzikale mensen die ik ken. Toch zal hij vooralsnog vooral de koorpartijen op zich nemen tijdens Symphonica in Rosso. Nick heeft een fantastische koorstem, een groot bereik, en dankzij zijn stem klinkt het koor nog vétter. Dankzij Nick staan de koortjes die toch al fantastisch klonken, echt als een huis! 

Nick is een muzikant in hart en nieren, zo heeft hij de muziek geschreven voor alweer zijn vierde kindermusical ‘Kikker in de wolken’, naar het boek van Max Velthuijs. Even googlen en je ziet waar ze spelen!

Los daarvan maar ook niet geheel onbelangrijk, is Nick een fijne vent en echt een sfeermaker. Hij heeft enorm veel humor en is razendsnel. Denk ik een leuke grap te hebben bedacht, gaat Nick er zo tien keer overheen en dan vraag ik me echt af wanneer hij de tijd gevonden heeft die grap te bedenken! Het rolt er gewoon zo uit, humor zit in zijn bloed. Hij is ontzettend ad rem. Hij is ook vaak op een positieve manier aanwezig, dus ik vraag me af in hoeverre dat achtergrondkoor geen voorgrondkoor gaat worden hahaha, maar dat zien we in oktober wel! Nick, ik ben blij dat je er bij bent!

De shows in het Gelredome zijn echt een waanzinnig grote productie. Er moet zo ontzettend veel geregeld worden, daar sta je als bezoeker helemaal niet bij stil. En dat hoeft ook niet, als gast ben je een avondje uit en is je enige taak ontzettend veel plezier maken! Maar jullie begrijpen dat het toch best wel eng is dat de shows zo afhankelijk zijn van veel personen. Neem nou Rob, of Ton. Beiden spelen al vanaf het begin van mijn carrière met me samen en ik kan me geen andere gitarist of drummer naast me voorstellen. Je wilt er het liefste niet aan denken, maar stel dat één van beiden de onderste tree van de trap over het hoofd ziet en struikelt en zijn pols breekt… dan hebben we dus een huizenhoog probleem! 

Om die reden hebben alle bandleden een zogenaamde schaduw. Ieder bandlid heeft iemand achter zich die alle partijen, arrangementen, liedjes en afspraken binnen de band kent en voor hem of haar kan invallen als ze om wat voor reden dan ook zelf niet kunnen spelen. Ze staan standby tijdens een concertreeks, en ook al is het tijdens de eerdere touren nooit nodig geweest, ze kunnen zo invallen als de nood aan de man is.

Zo wordt Ton, indien nodig, vervangen door Kane-drummer Martijn Bosman, en zal Rob in geval van nood zijn partijen door Leendert Haaksma van Anouk laten spelen. Sandra kan door Tessa vervangen worden, de saxpartijen van Kees zal Lodewijk dan op zich nemen en Nick kan indien we omhoog zitten, de rol van Eric, Jeroen, Lodewijk of Tessa op zich nemen. Ook voor Giovanni en Ferry is er een schaduwmuzikant, dus eigenlijk is iedereen verzekerd van een schaduw als het nodig mocht zijn. 

De enige die niet vervangen kan worden… dat ben ik.

Maar ik verzeker je, ik kijk héél goed uit op de trap!

Groetjes,

Marco.

P.S. Vinden jullie ook niet dat Nick qua looks ook uitstekend in de band past?