Nieuw! De Gouden Radio-Ring!

01 October 2006

Nieuw! De Gouden Radio-Ring!

Iedereen weet van het bestaan van de Televizier-Ring af, vermoed ik. Het is dé prijs op het gebied van televisie maken, de erkenning en waardering voor je programma of talenten. Als je dat mooie sieraad om je vinger geschoven krijgt, weet je dat je goed bezig bent! Eigenlijk is het vreemd dat deze prijs tot nu toe alleen aan de televisiemakers toebedeeld werd. Je leest het goed: wás, want voor het eerst in de geschiedenis worden er publieks-radioprijzen weggegeven. Niet een vakjury bepaalt de winnaars, maar de radioluisteraars hebben dat de afgelopen weken gedaan. 

Net als bij de Televizier-Ring is de verkiezing verlopen via het radio- en tv-blad Televizier, waar de ring zijn naam ook aan dankt. Er gaan vier prijzen weggegeven worden, te weten: Het Gouden Radio-Oortje voor het beste radio evenement, twee zilveren Radio Sterren voor de beste presentatrice en presentator en de Gouden Radio-Ring voor het beste radioprogramma. Er zijn maar liefst 40.000 stemmen via het internet binnen gekomen, deze zijn inclusief de stemmen voor de Televizier-Ring. Per prijs worden er drie genomineerden bekend gemaakt en hier kom ik in het spel, want ik heb de eer om deze bofkonten bekend te maken. Aanstaande dinsdag 3 oktober zal ik bij het programma ‘Evers Staat Op’ van Radio 538 aanwezig zijn. Rond de klok van half 9 haal ik alle radiomakers uit de spanning, want dan zullen ze van mij en Edwin horen of zij in hun galajurk of smoking acte de présence mogen geven bij de feestelijke uitreiking.

De genomineerden van de Gouden Radio Ring gaan dan de tweede stemronde in. Deze tweede stemronde start op 19 oktober om 9.15 uur en duurt tot de volgende dag tot 15.00 uur. Het publiek kan telefonisch stemmen op de drie genomineerde programma’s. Deze stemronde kan je volgen via het programma Schiffers.fm dat op Radio 2 wordt uitgezonden. In dat programma worden live de winnaars van alle prijzen bekend gemaakt. Uiteraard worden de winnaars van de prijzen op televisie nog in het zonnetje gezet, want in het Gouden Televizier-Ring Gala zijn deze winnaars speciale gast. 

Het Gala wordt 19 oktober live uitgezonden door de AVRO op Nederland 1 vanaf 20.30 uur.

Luisteren jullie dinsdag ook naar Edwin Evers? Ik vind het in ieder geval een grote eer dat ik de genomineerden bekend mag maken. En als jullie het via internet gaan beluisteren, dan kun je me wellicht ook nog via de webcam bewonderen. Dat is lekker wakker worden toch, haha!

Dinsdag 3 oktober, Radio 538, 8.30 uur!

Groetjes,

Marco

P.S. Ook donderdag 5 oktober zal ik op Radio 538 te horen zijn, en dan maken we een leuk nieuwtje bekend!