Nieuwe single, album en tour!

07 October 2010

Nieuwe single, album en tour!

Marco Borsato heeft zojuist tijdens een persconferentie in Antwerpen laten weten dat hij twee concerten gaat geven in België. Op dinsdag 17 en woensdag 18 mei 2011 staat Marco Borsato met Band in het Antwerpse Sportpaleis. Kaartverkoop begint vrijdag 15 oktober a.s.

Ook komt de populaire zanger met een nieuw album dat op vrijdag 19 november verschijnt. De eerste single van Borsato’s nieuwe album ‘Dromen, Durven, Delen – 3Dimensies’ heet ‘Waterkant’ en is een schitterende ballad, prachtig omlijst door piano en strijkwerk en gezongen door Marco zoals alleen hij dat kan. De muziek en tekst zijn van de hand van John Ewbank.

Onder grote persbelangstelling stond Marco Borsato op vrijdag 8 oktober de Vlaamse pers te woord en gaf hij tekst en uitleg over zijn muzikale toekomstplannen. Ook gaf Borsato aan enorm blij te zijn om weer terug in Vlaanderen te zijn.

De afgelopen maanden heeft Marco ondermeer gewerkt aan zijn nieuwe album dat de titel ‘Dromen Durven Delen – 3Dimensies’ heeft gekregen. “De titel van het album drukt perfect uit waar ik voor sta: Dromen. Durven. Delen. Het gaat meer dan ooit om de muziek. Muziek maken, energie delen, plezier hebben, leven. Er is de afgelopen periode veel gebeurd. Maar iedere hobbel in de weg leidt tot verdieping en al deze indrukken hebben hun weg gevonden in de muziek. Dat maakt deze plaat tot één van mijn meest persoonlijke albums ooit!” aldus Marco Borsato.

Muziek maken en delen. Verhalen delen. Daar ligt de kracht en passie van Marco Borsato. Niet alleen op plaat maar ook live.

“Ik ben ongelofelijk blij dat ik op dinsdag 17 en woensdag 18 mei 2011 opnieuw in het Antwerps Sportpaleis sta. Met de concertreeks ‘3Dimensies’ leggen we de focus meer dan ooit op muziek. Muziek is immers driedimensionaal. Het is een samensmelting van muziek, tekst en artiest, en ook de muziek zelf bestaat uit meerdere lagen. Hoe we dat vertalen naar een show is vanzelfsprekend nog een verrassing!”

Op de setlist van ‘3Dimensies’ staan uiteraard nummers die afkomstig zijn van het nieuwe album, aangevuld met de bekende grote Borsatohits.

Wie tickets wil voor ‘3Dimensies’ kan deze bestellen vanaf vrijdag 15 oktober 2010 via www.teleticketservice.com of via 070/345.345.

Foto: Jan Vens