Nieuws vanuit Zuid Afrika!

25 April 2008

Nieuws vanuit Zuid Afrika!

Eerder zei ik al dat het maken van een film vele malen intensiever is dan ik me had voorgesteld. Ik ben het gewend om hard te werken en ik doe dat ook graag. Ik ben niet iemand die er de kantjes vanaf loopt, als ik ergens voor ga zet ik me er voor de volle 100% voor in.

Dat de hoofdrol in een film de belangrijkste rol is, heb ik me van te voren dan ook goed gerealiseerd, de druk om het goed te doen is hoog. Wat ik me niet goed heb gerealiseerd is dat ik door dat ik de hoofdrol heb, in bijna alle scènes zit! Het betekent dat we lange dagen maken en ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat geconcentreerd moet blijven. Maar het harde werken wordt wel meer dan beloond! Af en toe kijken we met cast en crew een stukje terug. Ik word dan iedere keer weer overweldigd door de beelden! We filmen natuurlijk tegen de echte achtergronden van de conflicten in Afrika. Er is geen sprake van een decor, van een in elkaar gezette achtergrond. De spanning is hier letterlijk nog voelbaar. En iedereen heeft zijn eigen verhaal, iedereen hier kent de gevolgen van de conflicten waar we over filmen.

De cast, crew en productie zijn letterlijk geweldig. Het team is ongelofelijk professioneel en iedereen geeft het beste van zichzelf, waardoor we tot ongekende hoogte komen. Ik ben buitengewoon trots op wat we hier met elkaar aan het doen zijn. Als ik stukjes film terug zie waarop ik zelf acteer, ben ik aangenaam verrast door het resultaat. In eerste instantie zie je jezelf en kijk je naar hoe je het doet. Maar al snel zag ik Eduard Zuiderwijk, zat ik helemaal in het verhaal. Dat is voor mij het bewijs dat we met elkaar bezig zijn een hele, héle mooie film te maken. Een film waarvan ik vind dat het verhaal verteld moet worden.

We hebben er al heel wat weken op zitten nu, maar we hebben nog zeker anderhalve maand nodig. Maar het zijn enerverende weken die zowel veel energie vrágen als géven. En gelukkig is er internet! Ik struin regelmatig over de Borsatoweblogjes en ook op Hyves ben ik geregeld even te vinden. Zo kan ik ook jullie blijven volgen!

Tot gauw!

Marco.