Nominaties TMF Borsato Award!

27 May 2009

Nominaties TMF Borsato Award!

Zojuist heb ik tijdens een speciale persconferentie bekend gemaakt welke artiesten en bands genomineerd zijn voor de Borsato TMF-Award 2009! Ik ben altijd begaan geweest met jong talent, en vind het dan ook geweldig om de acts die zich dit jaar in de kijker hebben gespeeld een extra duwtje in de rug te kunnen geven!

Ook dit jaar ben ik benaderd door TMF met het verzoek vier artiesten of bands te nomineren voor de TMF Borsato Award! De TMF Borsato Award, zoals TMF ‘m graag wilde noemen, is tot stand gekomen

nadat ik kenbaar had gemaakt uit de competitie te willen stappen om plaats te maken voor nieuw talent. En dat er heel veel talent in Nederland is, is dit jaar wel heel erg goed zichtbaar, want het aanbod is buitengewoon groot! Van de vier artiesten en bands die we genomineerd hebben voor de TMF Borsato Award hebben wij de verwachting dat voor hen een zeer mooie carrière in het verschiet ligt! Maar, zoals we gewend zijn van TMF, uiteindelijk kiest gelukkig altijd het publiek!

De nominees are…

Zangeres Nikki, rapper Dio en de bands Valerius en Voicst.

Bij de vorige editie waren Nick & Simon de winnaar van deze speciale award. Op zaterdag 4 juli a.s. zullen we weten wie de award dit jaar in ontvangst zal nemen! 

Valerius:

De Amsterdamse band Valerius bestaat uit de broers Kay en Jesse, neef Ivar en beste vriend Georgy.

In 2004 nam Valerius de eerste songs op en wonnen al snel 2 prijzen als veelbelovende nieuwe act en in 2007 werden ze verkozen tot serious talent bij 3FM.

Sinds 2008 werken ze samen met Walboomers Music en de single ‘She Doesn’t Know’ is een geweldig resultaat van deze samenwerking.

Dio:

Dio is een rapper die gehard is door het leven en vele tegenslagen heeft gekend. Muziek is de reden voor Dio om te vechten en geïnspireerd door onder andere Biggie, Jay-Z en Eminem begint Dio met rappen.

Samen met rapper Darryl vormt hij het duo Dubbel D en met ‘Minderjarig’ is hun eerste hit is een feit. Het duo besluit na twee jaar uit elkaar te gaan waarna Dio zijn eerste eigen album Diografie uitbrengt.

Diografie is herkenbaar voor veel jongeren doordat hij zijn eigen verhaal in zijn nummers vertaalt.

 Nikki:

Nikki won in 2008 op overtuigende wijze de talentenjacht Idols en zette zich daarmee direct op de kaart in Nederland.

Haar eerste single ‘Hello World’ is al snel een feit en komt binnen op 1 in de Top 40. In november 2008 verscheen haar debuutalbum Naked met de eerste single ‘Bring Me Down’ waarna al snel de tweede single ‘What Did I Do’ volgt.

Nikki wordt tijdens de 3FM Awards verkozen tot Beste Nieuwkomer in 2009.

Voicst:

Voicst begint als schoolbandje in 1996, valt even uit elkaar maar komt in 2000 weer samen. In 2003 verscheen de ‘Eat The Evidence’ en al snel begon de groep met de opnamen voor hun debuut ’11-11’ dat goed wordt ontvangen.

Begin 2008 kwam het album A Tale of Two Devils uit. Inmiddels heeft de band al tours gehad in België, Spanje, Frankrijk, Japan en Amerika.

Voicst bestaat uit Tjeerd (zanger/gitarist), Joppe (drums) en Sven (bas/zang)

Vandaag zijn ook de nominaties voor de TMF Awards bekend gemaakt. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen via www.tmfawards.nl. De genomineerden voor de TMF Awards 2009 zijn:

BESTE LIVE ACT

Ilse DeLange

Alain Clark

Anouk

De Jeugd van Tegenwoordig

BESTE VIDEO

Dio ft Sef – Aye

Ilse DeLange – So Incredible

Nick&Simon – De Dag dat Alles Beter is

Valerius – She doesn’t know

BESTE MAN

Alain Clark

Jan Smit

Yes-R

Van Velzen

BESTE VROUW

Ilse DeLange

Anouk

Nikki

Esmee Denters

TMF PURE AWARD

The Opposites

Yes-R

Dio

Kempi

TMF DANCE AWARD

Tiesto

Armin van Buuren

Chuckie

Partysquad

Laat je stem horen!

Groetjes,

Marco