Nomineren voor de 3FM-Awards!

03 February 2009

Nomineren voor de 3FM-Awards!

Op donderdag 23 april vindt de uitreiking van de 5e editie van de 3FM-Awards in de Gasthouder in Amsterdam plaats. De live-show is op donderdag 23 april vanaf 19.00u via 3FM te beluisteren en vanaf 20.30u te zien op Nederland 3. Het publiek wordt gevraagd om artiesten te nomineren voor een 3FM-Award.

Het jaar 2008 is een uniek jaar gebleken waarin Marco vele successen op zijn naam heeft mogen schrijven. Het eerste deel van 2008 zat Marco in the-middle-of-nowhere in Afrika, waar hij een speelfilm maakte over het lot van kindsoldaten in Afrika. Deze film, Wit Licht, was niet alleen een groot bioscoopsucces (in zeer korte tijd al goed voor ‘goud’) ook was de film de inspiratiebron voor het album Wit Licht.

Op het album Wit Licht (drie keer Platina!) hoor je liedjes met een bijzondere insteek, een verrassend verhaal, maar altijd vertrouwd door Marco’s unieke stemgeluid. Het nummer Was Mij’  scoort heel hoog onder de luisteraars, terwijl het toch een niet zo toegankelijk onderwerp heeft. Niet veel mensen durven het aan een liedje te maken over de behoefte van kindsoldaten hun zondenvan zich af te wassen. Ook ‘Doe Wat Je Altijd Deed’ is erg populair, iedereen die ooit iemand verloren heeft begrijpt meteen waar dit liedje over gaat. Het raakt!

De drie single die van het album kwamen, stonden alle drie in korte tijd op #1, wat maakt dat Marco inmiddels 14 nummer 1 hits heeft. Wit Licht was de eerste single, een ongewone sound en een opvallende beat, maar onmiddellijk op nr. 1! Stop De Tijd was een typische Borsato-song en de fans waren zeer enthousiast. Het liedje Dochters bleek helemaal een schot in de roos te zijn! Dit liedje wordt door bijna iedere Nederlander foutloos meegezongen. Kwart over zeven op zondagmorgen…

Na het album ‘Wit Licht’, de drie zeer succesvolle singles, en niet in de laatste plaats de acht fantastische concerten die in het Gelredome plaatsvonden en waar meer dan een kwart miljoen Nederlanders van hebben kunnen genieten, vinden wij dat Marco zeker niet in de nominatielijst mag ontbreken. Deel je onze mening ga dan snel naar de site van 3FM en nomineer jouw favorieten voor de 3FM-Awards!

Nomineren kun je in diverse categorieën:

Beste Band, Beste Zanger, Beste Zangeres, Beste Artiest Rock, Beste Artiest Pop, Beste Artiest Alternative, Beste Single, Beste Album, Beste Live Act en Beste Nieuwkomer.

We rekenen op jouw stem!

Breng vandaag je nominatie voor de 3FM-Awards nog uit en klik hier!

Groetjes,

Redactie www.borsato.nl