NW8 album Guus Meeuwis!

07 May 2009

NW8 album Guus Meeuwis!

De presentatie van het nieuwe album van Guus Meeuwis kan zeer geslaagd genoemd worden! NW8 werd gepresenteerd in het gezellige restaurant Porto in Loosdrecht, waar we konden genieten van een heerlijke barbecue met uitzicht op de wapperende zeilen in de Loosdrechtse Plassen!

Het was droog en de kacheltjes op het terras maar zeker ook het leuke gezelschap, maakte dat het een warme aangelegenheid was. Op de grote schermen zagen we de dvd-beelden van de tot standkoming van NW8 en uit de speakers klonk de muziek van gewaardeerde collega’s uit het vak die net als Guus hun album in Abbey Road opgenomen hebben.

NW8 verwijst naar de postcode van de Londense wijk waar de fameuze Abbey Road Studio’s staan. En dat is precies de lokatie waar Guus zijn nieuwste studio-album heeft opgenomen. 

“Een legendarische plek die natuurlijk bekend is van The Beatles”, zei Guus in een interview. 

Het is een studio die ontzettend veel inspiratie en energie geeft. Ik zong bijvoorbeeld door een microfoon uit 1953 waarvan de technicus zei: ‘you can smell the spit of John Lennon’.”

Maar niet alleen de spirit van de studio is fenomenaal, ook de sound van deze beroemde opnamestudio is waanzinnig mooi. Dat, en de wonderschone liedjes van Guus natuurlijk, maken van NW8 een schitterend album vol heerlijke Nederlandse liedjes die ieder zichzelf respecterende muziekliefhebber in zijn kast moet hebben!

Tijdens de presentatie werd het album overigens niet live ten gehore gebracht en Guus vertelde waarom. “Elk album organiseren we van alles, en terwijl wij staan te spelen, hangt iedereen aan de bar. En als ik dan later vraag welk liedje het mooiste was, krijg ik te horen ‘Het is een nacht’. Wat we dan uiteraard helemaal niet gezongen hebben. Nu besparen we ons de moeite van het spelen en kunnen we allemaal rechtstreeks naar de bar!” 

Het was ook zonder dat Guus en zijn band gespeeld hebben een heerlijke avond! Want Guus zien en horen spelen, dat kan gelukkig zeer binnenkort tijdens zijn concerten waarin NW8 een centrale rol zal spelen!

De concerten zijn op de volgende data:

Heerenveen Vrijdag 5 juni

Heerenveen Zaterdag 6 juni

Eindhoven Vrijdag 12 juni

Eindhoven Zaterdag 13 juni

Eindhoven Zondag 14 juni

Daar wil jij, net als ik,  bij zijn toch? Klik hier!

Guus zijn nieuwste single, en het eerste van het album NW8, heet ‘Dat komt door jou’.

Prachtig liedje!

Genieten!

Het album NW8 is nu overal te koop!

Groet,

Marco