O’G3NE winnaar The Voice of Holland!

20 December 2014

O’G3NE winnaar The Voice of Holland!

Man, man, man, wat zit hier een trotse coach achter zijn beeldscherm te glimmen! Na maanden van keihard werken met mijn kandidaten van The Voice of Holland hoop je natuurlijk dat één van jouw pupillen het programma gaat winnen. De afgelopen week stonden de peilingen er goed voor, er waren veel downloads en op diverse media las ik wel dat Sjors en O’G3NE de grote kanshebbers leken te zijn. Maar social media is nu eenmaal geen exacte wetenschap en het publiek is soms wispelturig.

Maar mijn meiden, mijn O’G3NE heeft The Voice of Holland gewonnen en wat maakt dat me ongelooflijk blij en trots!

Lisa, Amy en Shelley hebben de afgelopen maanden kei- en keihard gewerkt en hoewel ze het vak absoluut begrijpen, als engelen kunnen zingen en hun zaakjes altijd meer dan piekfijn op orde hebben, hebben ze zich in deze periode ook echt door mij laten coachen. Vertrouwen moet je verdienen, maar als je het geeft krijg je het ook terug. Die vertrouwensband groeide met de week, beide kanten op. De meiden staan overal voor open, hebben weliswaar een eigen visie maar luisteren ook naar mijn adviezen, absorberen die als een spons en gaan ermee aan de slag. Daarnaast zijn het ook gewoon gezellige jonge meiden, echte zussen en kun je ongelofelijk met ze lachen. 


Sjors is inmiddels geen kandidaat meer voor mij, maar een gerespecteerde en gewaardeerde collega. Hij voegt echt iets toe aan de Nederlandse muziekscene en doet het met een toewijding en passie die bij een kunstenaar hoort. Ook op Sjors ben ik ongekend trots, wat heeft deze man het goed gedaan en wat is Sjors een fijne, bescheiden en warme vent om mee te werken. Het mooie aan Sjors is de dankbaarheid die hij tentoon spreidt bij iedere stap die hij verder kwam in de competitie. Waar een groot deel van Nederland viel voor zijn stem, zijn geloofwaardigheid tijdens het zingen en zijn performance, overheerste bij Sjors nog wel eens het ongeloof over alle lof die hem ten deel valt. Het tekent zijn bescheidenheid. Voor Sjors was het een unieke avond en wat gunde ik hem dat. Niet alleen werd hij door John Ewbank op piano begeleid tijdens ‘Laat Me Niet Alleen’, maar ‘Zeg Me Dat Het Niet Zo Is’, zijn duet met Frank Boeijen was echt een droom voor Sjors.
En wat deden beide heren het samen goed!

Bij de auditie van Sjors draaiden alle stoelen binnen luttele seconden. Hij kon zelf nauwelijks geloven dat er stoelen gedraaid waren, en nu stond hij in de finale!
Bij de blind audition van O’G3NE moest ik goed luisteren want die meerstemmigheid bracht me even in verwarring. Ik had er niet bij stilgestaan dat er meer dan een kandidaat stond, laat staan drie zusjes! ‘Emotion’ was een song die ze perfect gekozen hadden, het past zo goed bij hun meerstemmigheid! Bijzonder mooi was het te zien hoe de auditie van O’G3NE wereldwijd bewondering oogstte en hoe vaak deze auditie bekeken werd. Perez Hilton, Amerikaans meest bekende blogger, had er zelfs een post aan geweid. Overigens deed hij dat afgelopen week weer, toen ze ‘Hold On’ van Wilson Philips gezongen hadden. Tevens heeft hij een filmpje voor Lisa, Amy en Shelley ingesproken, waarin hij aangaf er op te rekenen dat ze een keer naar Amerika komen!The Battles, de liveshows, O’G3NE leek met gemak iedere keer een ronde verder te komen maar wat veel minder zichtbaar was is hoe hard ze hiervoor gewerkt en gerepeteerd hebben. Ik durf met een gerust hart te zeggen dat ieder optreden van O’G3NE tijdens de hele competitie van buitengewone én internationale klasse was. Alain Clark was vol repsect over de manier waarop Amy, Lisa en Shelley zijn ‘Change Will Come’ vertolkten en wat baalde hij ervan dat hij het tijdens deze finale niet live met ze kon zingen. De oplossing die hiervoor gekozen werd was een uitdaging en echt een wonder van techniek, maar verliep uitstekend!
Vanavond knalden beide kandidaten van het podium af en als coach zat ik op mijn stoel vreselijk trots toe te kijken. Het is bijna als je kind leren fietsen en hem dan ineens met een rotvaart alleen de straat uit zien fietsen, zo trots voel je je dan!

Iedere stemronde tijdens zo’n liveshow is bloedstollend. Een finaleplaats is al zo geweldig maar als je dan toch in een finale staat, dan wil je het allerliefste natuurlijk ook winnen! In eerste instantie had Emmaly niet voldoende stemmen om de volgende ronde te halen. Dat betekent dat naast O’G3NE ook Sjors en Guus een stap verder waren. In de ronde erna had Sjors de meeste stemmen en Guus helaas de minste. Dat betekende echter ook dat de laatste twee kandidaten van seizoen 5 van The Voice of Holland, uit Team Borsato waren! Het aantal stemmen verschil tussen Sjors en O’G3NE was bijzonder klein en ze stonden ook om beurten op kop. Beide kandidaten zijn me even lief en ik gunde het ze allebei ook enorm. De laatste momenten voor de uitslag had ik het bijna niet meer van de spanning en dat gold niet alleen voor mij. Het verlossende woord, de einduitslag, was dan ook echt een verlossing voor ons allemaal. O’G3NE die The Voice of Holland heeft gewonnen is echt supergaaf! Met ruim 54% van de stemmen wonnen ze het net aan van Sjors, die een prachtige tweede plek veroverde.

Overigens moet ik zeggen dat iedere kandidaat die vanavond in de liveshow stond, zowel Emmaly, Guus, Sjors als O’G3NE dus, uitzonderlijk goed was. Anders hadden ze natuurlijk ook nooit in deze finale gestaan! Ik ben ervan overtuigd dat we van zowel Sjors als O’G3NE nog heel veel gaan horen. Het Nederlands publiek heeft hen omarmd en na alle maanden samenwerken, hun gedrevenheid, passie en talent van dichtbij te hebben gezien weet ik zeker dat ze aan het begin staan van een mooie carrière. Als coach zal ik hen daarin graag blijven begeleiden!

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken jullie te bedanken voor het vele stemmen, het steunen van mijn kandidaten en hoop dat jullie zowel O’G3NE als Sjors zullen blijven volgen! Voor mij breekt nu de kerstvakantie aan waarin ik ga genieten van mijn gezinnetje, zondag mijn verjaardag zal vieren en zal gaan nagenieten van deze bijzonder mooie overwinning. Groetjes,

Marco