Onbaatzuchtig!

02 July 2009

Onbaatzuchtig!

Vorige maand in de stralende zon hebben we in het Amsterdamse Bos van Amstelveen een deel van een filmpje voor Univé opgenomen. Het bestaat uit een aantal scènes waarvan er ook eentje met mij is. Er waren twee scènes bedacht. In de ene scène werd gesuggereerd dat er net een optreden op een festival had plaatsgevonden, en dus was er een groep fans nodig die backstage stonden te wachten. Nu heb ik een zeer trouwe en grote achterban die veel ervaring heeft met deze specifieke scène, haha, en dus besloten we de leden van de fanclub in te schakelen. Iedereen reageerden bijzonder enthousiast! Helaas konden we maar vijftig mensen gelukkig maken met een figurantenrolletje en dus hebben we ook veel mensen moeten teleurstellen, maar uiteindelijk hadden we een hele leuke gemêleerde groep. Verschillende leeftijden, verschillende looks en stijlen, maar allemaal in staat om heel hard te gillen! En daar ging het om, zorg dat je een handtekening te pakken krijgt!

Fans waarvan ik weet dat ze normaal heel bescheiden zijn en weinig aandacht vragen, gingen nu helemaal los! Fans waarvan ik al eerder wist dat ze goed konden gillen konden alle opgedane ervaring nu in praktijk brengen! Kortom, het was een groot feest, haha!

Meedoen aan een commercial betekent over het algemeen heel veel wachten en veel herhaling. In de volle zon aan een hek staan gedurende een paar uur kan dus best pittig zijn, maar ik heb geen enkel ontevreden gezicht gezien, geen onvertogen woord gehoord. Sommige fans stonden op een plek waar wat meer gefilmd werd, anderen op een plek die bedoeld was om een ‘massa mensen’ te creëren. Maar nergens gemopper, ik heb alleen blije gezichten gezien!

De opnamen waren verdeeld in twee verschillende scènes. Eentje in de zon en eentje in de regen. Er werd dus regen gecreëerd op die prachtige dag, en er moesten fans met paraplu’s en poncho’s door het beeld lopen. Inmiddels is het filmpje klaar en… er is geen enkele scène met de fans gebruikt! Daar was van te voren voor gewaarschuwd, maar een beetje jammer voor de fans is het wel. Ik weet dat er fans waren die in gedachten al een Gouden Loekie op de schoorsteenmantel zagen staan, maar ik denk niet dat dat zal gebeuren, haha! Dat de opnamen heel erg leuk waren om te doen, met name dankzij de enthousiaste fans, dat weet ik wel!

Heb je meegedaan aan de commercial en ben je met me op de foto geweest?

Klik dan hier!

Het filmpje is inmiddels online te zien en binnenkort ook op TV.

Hier kun je het eindresultaat bekijken!

Groetjes,

Marco