Ontwerpers digitale schermen genomineerd!

11 September 2009

Ontwerpers digitale schermen genomineerd!

Tijdens de concerten van Wit Licht was het decor een belangrijk onderdeel van onze show. In zowel Arnhem als Antwerpen konden we wederom gebruik maken van de nieuwste technieken.

Het systeem waarmee ik elke avond over het publiek vloog kreeg in binnen- en buitenland al de nodige aandacht. Maar vandaag kwam het nieuws dat de ontwerpers van de digitale schermen genomineerd zijn voor een ESTA Rock Our World Award!

De nominatie is uitgedeeld voor het gebruik van het nieuwe Helix P1 systeem. Tijdens Wit Licht werd dit systeem ingezet voor het spiraalvormige podium, waarmee ik midden tussen de fans kon komen. Het

podium bevatte 100.000 LED’jes waarmee verschillende patronen konden worden getoond.

Voor het scherm achter het podium werd gebruik gemaakt van hetzelfde systeem. Hierdoor werd het podium van voor tot achter één geheel. Dankzij het harde werk van Element Labs en XL Video konden we vier maanden nadat het idee ontstond al gebruik maken van dit geweldige systeem!

Op 19 november wordt de uitslag bekend gemaakt. We hopen uiteraard dat Element Labs dan deze award in ontvangst mag nemen!

Groetjes,

Marco