Onvoorstelbaar, ik heb drie TMF Award gewonnen!

12 October 2006

Onvoorstelbaar, ik heb drie TMF Award gewonnen!

Wat een avond! Wat een spanning! En wat een drukte! Vanavond was zowel voor de elfde keer de uitreiking van de TMF Awards, als de uitzending van ‘Sterren dansen op het ijs’ waarbij Lucie en ik de single ten gehore brachten. Maar ik heb meer dan genoten en… ik heb drie TMF Awards gewonnen. Alle drie mijn nominaties zijn verzilverd, waardoor ik drie keer een Pan, zoals de nieuwste editie van de Awards heet, uitgereikt kreeg. Mijn 21e TMF Award alweer! Mijn één-en-twin-tig-ste! Ik kan het me gewoon nauwelijks voorstellen, éénentwintig TMF Awards, en dat allemaal dankzij jullie! Dus dank jullie wel, want jullie hebben immers gestemd!

De avond begon in een volgepakt Heineken Music Hall waar TMF er weer een waar spektakel van gemaakt heeft. De opening was werkelijk fantastisch, ik heb zitten genieten van alles wat er te zien was en zeker ook te horen. Jacqueline Govaerts was werkelijk geweldig! Niet lang na de opening was de eerste uitreiking waar ik voor genomineerd was: Beste Pop Act.  Ik geef eerlijk toe dat ik, als ik dan toch genomineerd ben, eigenlijk ook wel wil winnen dan! Ik zweette peentjes daar op dat warme balkon maar was dat op slag vergeten toen ik mijn naam hoorde noemen! Fantastisch! Het is een hele eer om als beste Pop Act gezien te worden! 

Ik kreeg hem uit handen van VJ Renate en prees mezelf gelukkig met de Pan, die dit jaar voor het eerst ingevoerd is. Hoewel we via een brug naar het podium lopen, is het de bedoeling dat je via de trap het podium weer verlaat. Daar werd ik via allerlei gangen gehaast weer naar boven, naar het balkon geleid, want de tweede categorie waarin ik genomineerd was kwam nu al snel aan de beurt. Maar niet voor we mochten genieten van Ilse DeLange die met alleen begeleiding op toetsen ‘The Great Escape’ zong. Kippenvel tot op mijn ruggegraat! Ik ben blij dat ze mijn Special Guest in het Gelredome zal zijn, wat een stem, wat een emotie en wat een lef! Ruud de Wild maakte de winnaar van de Beste Radio 538 single bekend.  Wat geweldig om wederom mijn naam te horen! ‘Rood’ is een fantastische single die het super heeft gedaan en vele weken op de eerste plaats is blijven plakken. Heerlijk dat ook jullie zo genieten van mijn muziek! Daar stond ik dan, met in iedere hand een Pan! Te gek!

Via het trappetje verliet ik het podium weer, om vervolgens meteen een sprint te trekken naar de achterdeur. In sneltreinvaart rende ik naar buiten waar Armando al met draaiende motor op me wachtte, want we moesten meteen terug naar Hilversum waar we eerder op de dag al repetities hadden gedraaid. Armando nam voor de zekerheid maar niet de snelweg en dat bracht ons zonder files keurig op tijd in Studio 22 waar ik niet veel later met Lucie onze no. 1 single mocht doen bij Sterren Dansen Op Het IJs. Helaas kon ik zelf niet naar het schaatsen kijken, al kon ik wel mijn lieve nichtje Romy even op de foto, want zij was er ook.  Maar meteen na ons duet nam ik alweer afscheid om als een speer terug te rijden naar Amsterdam voor de laatste nominatie.

Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten op de categorie ‘Best Male Artist’. Naast mezelf waren ook mijn maatje Ali B, Brace en DJ Tiësto genomineerd. Geen misselijk rijtje dus en ik moet toegeven dat ik het toch nog altijd erg spannend vind. Ook al heb ik de Award voor beste zanger tot nu toe elk jaar gewonnen, toch is dat geen enkele garantie dat je hem weer wint. Er viel dan ook flink wat spanning van me af nadat ik mijn naam hoorde omroepen als winnaar. Ik kreeg een welgemeende knuffel van Ali, felicitaties van de mensen om me heen en mocht die avond voor de derde keer het podium betreden. 

Het was een vreemd moment. Ik was trots tot in mijn kleine teen! De hele avond al, want vanaf het moment dat ik het balkon betrad riep de menigte mijn naam en werd er voor me geklapt en gejuichd. Heerlijk gevoel om zo welkom te zijn! Ik kreeg voor de elfde achtereenvolgende keer de TMF Award voor Best Male Artist! Sinds het ontstaan van deze prijs heb ik hem nog elk jaar gewonnen. Elk jaar! Het is bijna bizar! Begrijp me niet verkeerd, het is fantastisch en ik ben trots op ieder exemplaar! Ik heb ze allemaal in mijn kantoor staan en ik koester ze stuk voor stuk. Maar ik heb het er toch ook wel een beetje moeilijk mee. Zoveel talent in Nederland, zoveel goede zangers! Paskal, Ali, Dinand, Julian Thomas, het is maar een greep uit de fantastische zangers die Nederland rijk is. Ik wilde daarom ook eigenlijk voorstellen volgend jaar niet mee te dingen in de categorie Best Male Artist! Natuurlijk kom ik wel naar de TMF Awards, want een dergelijk spektakel wil ik niet missen, sterker nog, ik wil die award zelfs heel graag uitreiken! 

 

Ik heb een heerlijke avond gehad, al was het wel veel racen tegen de klok. Ik heb weer ontzettend gelachen, alleen om Ali al die met zijn shirtje Best Male Artist rondliep. Maar ook met Tiësto, Ilse, Dinand, Brace, en vele anderen heb ik weer gezellig even kunnen bijpraten. Jammer dat het er alweer op zit, maar ik kijk terug op een geweldig spektakel, met ontzettend veel fantastische live acts. 

Mag ik jullie tot slot nog een keer héél hartelijk bedanken?

De Awards zijn weliswaar van TMF, maar voor mij staat vast dat ik deze van JULLIE gekregen heb. Ieder beeldje staat voor mij voor de waardering van het publiek.

Jullie stemmen iedere keer weer trouw op mij, eigenlijk zou dat een award mogen verdienen! Hoe dan ook, ik ben ongelofelijk dankbaar!

Tot volgend jaar!

Groetjes,

Marco.