Ook Belgi

15 January 2005

Ook Belgi

Veel landen hebben zich inmiddels al ingezet voor de slachtoffers van de ramp veroorzaakt door de zeebeving die op tweede kerstdag in Zuidoost Azië plaatsvond.

Op vrijdag 14 januari vond in België vanuit het Kursaal in Oostende de uitzending plaats voor de actie Tsunami 12-12, waarin geld werd ingezameld voor de slachtoffers en wederopbouw van de getroffen landen.

De uitzending was rechtstreeks te volgen op VTM, TV1, JIM en TMF en ook enkele regionale zenders en de publieke satellietzender BVN-tv namen het 

programma over.

 

Ook in België bleken veel mensen allerlei acties op touw gezet te hebben om hun steentje te kunnen bijdragen. Grote en kleine bedragen stroomden de hele avond binnen en er zat een groot telefoonteam klaar om alle donaties te noteren.

 

Natuurlijk twijfelde ik geen moment toen mijn goede vriend Koen vroeg of ik wilde meewerken aan dit programma en zo mocht ik tot verrassing van velen samen met Kris en Koen hun nummer Nobelprijs zingen. Het is een prachtig nummer en ik vond het heel bijzonder om dit samen met hen te mogen doen.

Bart en Koen verloren aan het eind van het programma nog hun ‘weelderige’ haardos. Zij hadden eerder verklaard dat als de opbrengst boven de 38 miljoen euro zou uitkomen hun haar gekortwiekt mocht worden en zo sloten zij met een gemillimeterd kapsel het programma af met een fantastisch bedrag!

Groetjes,

Marco.