Op 1 in de 100%NL Album Top 100!

31 May 2013

Op 1 in de 100%NL Album Top 100!

Vandaag hoorde ik dat mijn album De Waarheid op de eerste plaats staat in de 100%NL Album Top 100. “Het album De Waarheid is door de luisteraars van 100% NL verkozen tot allerbeste album van Nederlandse bodem,” vertelt het persbericht. Wat een eer en wat geweldig om op deze eerste plaats te mogen staan zeker wanneer je ziet hoeveel prachtige albums van collega-artiesten ook in deze Top 100 staan.

Door de jaren heen zijn er meer dan 800.000 stuks van De Waarheid verkocht, aantallen die tegenwoordig niet meer worden gehaald. Het is heel bijzonder te merken dat na al die jaren datzelfde album nog steeds zo enorm gewaardeerd wordt want het is maar liefst 16 jaar geleden dat De Waarheid uitkwam. Ook zag ik dat ik met de meeste albums in deze Top 100 sta, met maar liefst negen stuks!.  Dat zegt iets over de breedte van mijn oeuvre maar ook over de verscheidenheid van het publiek. Het blijft mooi om te zien dat jong en oud van mijn muziek geniet en dat ook de jongere generatie dit album vandaag de dag nog aanschaft. Liedjes als De Waarheid en Wereld Zonder Jou zijn wat dat aangaat natuurlijk ook tijdloos.

Het publiek heeft vanzelfsprekend altijd het laatste woord als het om muziek gaat, altijd. Dat het album zo geliefd is, is dan ook niet alleen voor mij een enorm compliment maar ook voor John Ewbank en niet te vergeten Han Kooreneef en alle muzikanten die deze plaat ingespeeld hebben.

Muziek is emotie. Ik heb het vaker gezegd. Muziek is emotie, muziek is voelen, ervaren en beleven. Ik geniet enorm van het luisteren naar muziek en natuurlijk van muziek maken. Maar ik geniet misschien nog wel het meest als ik zie hoe mensen van mijn muziek genieten, bijvoorbeeld tijdens concerten. Of als ik lees wat mijn muziek voor mensen betekent of wat een bepaald nummer met mensen heeft gedaan. Het zijn eigenlijk allemaal cadeautjes. 

Ik heb het allermooiste vak van de wereld en ik ben heel dankbaar dat ik dit mag doen. 
Dat jullie, het publiek, dit album op de eerste plaats van deze album Top 100 hebben geplaatst vind ik dan ook een bijzonder groot compliment!

 

 

Groetjes,

Marco