Op nummer 1 in de Top 100 van 100% NL!

15 February 2012

Op nummer 1 in de Top 100 van 100% NL!

Op Valentijnsdag zond radiozender 100% NL de 100% NL Top 100 uit en ook dit jaar hebben er weer tienduizenden mensen hun stemmen uitgebracht op deze Top 100.
Wat blijft het gaaf te zien dat van de 100 gekozen singles er maar liefst 9 van mij zijn! Negen singles, dat is bijna ééntiende van deze hele lijst en dan blijkt dat mijn single Dochters weer op de nummer 1-positie binnen deze lijst staat. Het is niet de eerste keer dat Dochters deze positie bekleedt maar misschien maakt dat het juist nog extra bijzonder.

Dochters is ook voor mij een heel speciaal nummer dat ik als vader graag zing met natuurlijk mijn dochter Jada in gedachten. Mede door de vele reacties die ik iedere keer op Dochters krijg vond ik dan ook dat Dochters op de setlijst van de tour Dichtbij weer een prominente plaats hoorde te krijgen. Het is prachtig om te zien dat ook bij velen van jullie Dochters een bijzonder plekje heeft gevonden. Iedere keer dat ik Dochters live zing zie ik dat het mensen raakt, dat ouders hun dochter vastpakken en andersom. Ik zie de trotse blikken, de blijdschap en ik zie ook dat dochters (die soms misschien geen ouders meer hebben) erdoor geraakt worden, hoe dan ook: ik zie hoe het nummer nog steeds leeft.

Het feit dat er nog zo massaal op gestemd wordt dat deze single verkozen is tot nummer 1 van de 100% NL Top 100 terwijl het een single uit 2008 is zegt genoeg! De liefde voor je dochter(s) is een liefde die eigenlijk boven jezelf uitstijgt en ook die liefde hoort op een dag als Valentijnsdag. Mooi dat jullie dat op deze manier ook echt benoemd hebben!

Glennis Grace stond met haar uitvoering van Afscheid, een nummer dat oorspronkelijk van Xander de Buisonjé is, op nummer twee en daarvoor moet ik haar absoluut complimenteren. Wat mooi dat Glennis, die al zo lang zingt, op deze manier terecht door het publiek omarmd wordt. Mijn vriend Guus Meeuwis eindigde op de derde plaats met zijn Brabant, dan wel net niet schouder aan schouder maar zo voelt het wel.

De hele Top 100 zoals deze op Valentijnsdag is uitgezonden kun je bekijken via de site van 100% NL.

Groetjes, 

Marco