Opening Musiqlub groot succes!

04 September 2007

Opening Musiqlub groot succes!

Musiqlub is een nieuw muziekkanaal waar je 24 uur per dag gratis clips, concerten, interviews, muziek nieuws, dance- events etc. kunt bekijken!

De nieuwste clips, het laatste nieuws over jouw favoriete artiest, live- concerten; Musiqlub heeft het allemaal. Kijk wanneer je wilt, maak je eigen playlist stuur je favoriete clips naar vrienden, alles kan! En maandag werd Musiqlub officiëel geopend! De tien finalisten van de VJ verkiezing, die uit de meer dan 1000 aanmeldingen geselecteerd waren, waren behoorlijk zenuwachtig…

Henkjan Smit en Frank Wisse stonden op het kleine podium en spraken de ongeveer 200 gasten toe. Henkjan vertelde dat er ongelofelijk veel mensen gereageerd hadden en er ook ontzettend veel mensen op auditie waren geweest. Naast een vlotte babbel en een representatief koppie, moeten de kandidaten natuurlijk ook goed Engels kunnen spreken en met ‘lastige’ artiesten om kunnen gaan. Ze werden dus op verschillende fronten getest en gescreend. Uiteindelijk kan er slechts één de winnaar zijn, hoewel Henkjan wel al door liet schemeren in de nabije toekomst ook voor nummer 2 iets moois te verwachten. Uit zijn jasje kwam de envelop tevoorschijn, met in grote letters WINNAAR op de voorkant.

De laatst vijf kandidaten pakten elkaar zenuwachtig vast en toen vertelde Henkjan dat de jury, die bestond uit Henkjan zelf, Frank en ik, besloten hadden dat Naomi de ultieme winnares was. Naomi sprong en gilde van blijdschap en mocht toen de Musiqlub officiëel openen met een druk op de rode knop. Ze vertelde dat we met Musiqlub er een nieuwe, digitale muziekzender bij hebben waar we hoge verwachtingen van hebben. Daarop knalde ze op de rode knop waarmee de Musiqlub LIVE was.

Met de druk op de knop viel ook het doek voor het grotere podium en de snippers confetti vlogen in het rond. Samen met mijn bandje trad ik toen een uur op. Door het kleine aantal mensen, voelde het heel intiem. Ik kon ook gewoon door de zaal lopen, waar ik al zingend met het halve publiek op de foto ging, het was gewoon heel erg gezellig! Natuurlijk heb ik daarna nog even een wijntje gedronken en Naomi gefeliciteerd.

Musiqlub is nu dus online en achter de schermen wordt nog altijd heel hard gewerkt. Elke dag vinden tientallen, soms zelfs honderden clipjes hun weg naar Musiqlub.nl!

De meeste van mijn clipjes, díe staan er in ieder geval al op!

Wat is er nou zo leuk aan dit digitale muziekkanaal? De kijker kan zijn eigen genre en favorieten kiezen en op die manier een eigen playlist samenstellen van video’s die kwalitatief hoogwaardiger zijn dan bijvoorbeeld op YouTube. Tijdens het surfen, het huiswerk maken, tijdens het updaten van je Borsatoweblog of het beantwoorden van je mail kun je jouw favoriete liedjes luisteren en clipjes kijken die je misschien al lang niet gezien hebt! 

Het kijken is volledig gratis, het enige wat je moet doen is je registreren. Dat is alles! Er zijn vijf categorieën, namelijk Pop, Rock, Urban, Dance en Nederlands. Op dit moment worden de categorieën nog altijd aangevuld maar als je even langswipt zie je dat er al ontzettend veel leuke clipjes online staan! Van mij staan er bijvoorbeeld al o.a. Afscheid Nemen Bestaat Niet, Binnen, Rood en Wat Is Mijn Hart online. Maar er zijn duizenden en duizenden fantastische clipjes die de moeite van het bekijken zeker waard zijn! 

En er komen er steeds meer bij!

Naomi mag in de toekomst artiesten interviewen, backstage verslag doen van evenementen en nog veel meer! Als de opening staat voor wat Musiqlub te bieden heeft, dan is Nederland een waardig muziekstation rijker!

Groet,

Marco.