Opening Nationale Sportweek 2011 in Schiedam!

14 April 2011

Opening Nationale Sportweek 2011 in Schiedam!

Op zaterdag 16 april aanstaande zal op het Stadserf in Schiedam de aftrap worden gegeven voor de Nationale Sportweek 2011 welke duurt van 16 tot en met 23 april. Als ambassadeur van de Nationale Sportweek zal ik hierbij natuurlijk ook aanwezig zijn maar ik kom natuurlijk niet alleen. Ook mijn collega-ambassadeurs, waaronder onder andere Frits Wester, Peggy Vrijens, Ralf Mackenbach en Jochem van Gelder, zullen hierbij aanwezig zijn.

De Nationale Sportweek is in het leven geroepen om de aandacht te vestigen op het belang van sporten in het algemeen. Tevens is het een mooie gelegenheid om te zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is op sportief gebied en dat er altijd wel een sport te vinden is die niet alleen bij je past maar ook vaak bij jou in de buurt beoefend kan worden. Tijdens de Nationale Sportweek kun je op heel veel locaties kennis maken met diverse takken van sport en meedoen aan proeflessen, clinics maar ook hele sportdagen. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk sport is. Ikzelf sport ook zeer regelmatig om mijn conditie op peil te houden maar ook omdat ik merk dat sporten mij een manier geeft om mijn hoofd leeg te maken en weer nieuwe energie op te doen. Zeker in de aanloop naar de concerttour van volgende maand sport ik zelfs nog fanatieker om mijn conditie goed op peil te krijgen voor deze concerten. 

In Schiedam zal ik onder andere meelopen in de fakkeloptocht waarna de officiële openingshandeling, het ontsteken van het grote sportvuur, verricht zal gaan worden. Op het Stadserf is een zeer uitgebreid programma gepland en kun je kennismaken met diverse takken van sport. Er zullen demonstraties van verschillende sporten zijn, je kunt een wandeling maken met Hella van der Wijst van het programma De Wandeling maar ook zal Ralf Mackenbach bijvoorbeeld een aantal liedjes zingen. Tevens staan er signeersessies met de diverse ambassadeurs gepland en hier zal ik natuurlijk ook aan deelnemen.

Het programma is heel uitgebreid en er gebeurt zaterdag in Schiedam te veel om op te noemen. Wil je het hele programma bekijken dan kan dat via deze link

Meer informatie over de gehele sportweek kun je uiteraard op de site van de Nationale Sportweek terugvinden. 

Zie ik jullie zaterdag in Schiedam?

Sportieve groetjes,

Marco