Opening Nationale Sportweek!

17 April 2010

Opening Nationale Sportweek!

In Arnhem vond zaterdag 17 april onder een stralend zonnetje de opening van de Nationale Sportweek plaats en als ambassadeur van de Sportweek was ik er uiteraard bij!

De markt in Arnhem was omgetoverd tot een sportarena met een mix van sport en entertainment waar allerlei activiteiten plaatsvonden en iedereen kennis kon maken met diverse takken van sport. Zo gaven Peggy Vrijens en Ivan Tay bijvoorbeeld een Aerobicclinic, Ralph Mackenbach en Lucia Marthas een Streetdanceclinic en kon je met Hella van der Wijst een stadswandeling door Arnhem maken. Er was een boksclinic met Innocent Anyawu en een voetbalclinic met Soufiane Touzani en tevens was er veel aandacht voor sporten voor mindervaliden.

De dag begon voor mij met een aantal persmomenten en aansluitend een Meet & Greet. Eentje waar ik heel veel bekende en enthousiaste gezichten terugzag. Zo’n Meet & Greet is niet alleen voor mijn fans erg leuk maar ook ik vind het altijd leuk om mijn fans even te kunnen zien en soms ook even kort te kunnen spreken. Gevolg is wel dat het vaak een beetje uitloopt maar dat was in dit gezelschap en met dit prachtige weer beslist geen straf.

Het programma werd aan elkaar gepraat door Wilco van Schaik terwijl Klokhuis-presentator Bart Meijer verslag deed van de diverse sportactiviteiten op de markt.

Het programma startte met de overhandiging van een cheque van de Lotto voor de Nationale Sportweek door Lotto-directeur Harrie Linders en zwemmer en tevens hoofdambassadeur van de Lotto Pieter van den Hoogenband aan Erica Terpstra en mijn persoontje met daarop het enorme bedrag van 51,6 miljoen euro! Een geweldig bedrag dat geheel ten goede zal komen aan de breedtesport en topsport in ons land. NOC/NSF zal het verdelen over de sportbonden, zodat zij meer geld beschikbaar hebben voor de ontwikkeling van talent en sport dus voor iedereen toegankelijk maken.

Voor Erica Terpstra was dit de laatste Sportweek als voorzitter van het Nederlands NOC/NSF en Erica gaf in haar praatje bij de opening al aan dat dit voor haar een geweldig afscheid van de Nationale Sportweek was. Erica is altijd een heerlijk enthousiast mens en als er iemand de sport een warm hart toedraagt, welke vorm van sport dan ook, dan is zij dat wel! Ik ben er dan ook overtuigd dat deze enthousiaste dame erg gemist gaat worden als voorzitster van het NOC/NSF.

Vervolgens mocht ik samen met Ralph Mackenbach en Ellen Hoog hardlopend het sportvuur op gaan halen. Ik loop regelmatig hard maar nu liep ik een beetje te hard want het vuur ging er spontaan van uit en moest even opnieuw aangestoken worden voordat het grote sportvuur ontstoken kon worden en daarmee de uiteindelijke openingshandeling te verrichten! Inmiddels waren ook de andere ambassadeurs van de Nationale Sportweek zoals Jochem van Gelder, Frits Wester, Elsemieke Havinga en nog vele anderen het podium opgekomen om dit gezamenlijk te doen en uiteraard hoort dan ook de vertolking van het Nationale Sport Volkslied ‘Mijn Hart Is Oranje’ gezongen door Sef Thissen bij deze opening.

Ik kan weer terugkijken op een enorm geslaagde dag, voor mijzelf en zeker voor de Nationale Sportweek. Sport is ontzettend belangrijk, niet alleen om je lijf in conditie te krijgen maar sporten zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat ook mijn hoofd leeggemaakt wordt en ik weer nieuwe energie krijg! Kinderen die sporten blijken de aangeboden leerstof op school makkelijker in zich op te nemen en ook je fysieke weerstand wordt groter naarmate je vaker sport. Vorig jaar deden 70 steden mee aan de Nationale Sportweek en dit jaar doen al 90 steden mee! Volgend jaar willen we er minstens 100 zover hebben!

Ik wens iedereen een fijne sportweek! Kijk vooral even op de site van het Nationale Sportplatform voor alle activiteiten die er deze week georganiseerd worden!

Groetjes,

Marco

P.S. Ben je met mij op de foto gezet met onze camera? Waarschijnlijk vind je je foto dan HIER!