Overleg met de fanclub!

20 September 2011

Overleg met de fanclub!

Nu net het nieuwe fanclubblad, de Tifosi, bij bijna alle leden weer in de brievenbus is beland heb ik een goede aanleiding om eens iets meer over de fanclub te vertellen! Maandagavond 19 september hielden de medewerkers van de fanclub op kantoor een overleg om alle werkzaamheden te bekijken, maar vooral ook omdat er weer allerlei leuke nieuwe ideeën waren gerezen. Ideeën om bijvoorbeeld het lidmaatschap van de fanclub nog leuker te maken dan het nu al is. Al is het ook goed om af en toe samen eens te brainstormen over alles wat er binnen een fanclub speelt en geregeld moet worden. Eigenlijk had ik, ondanks mijn enorm drukke agenda, al snel besloten deze maandagavond bij het overleg te zitten. Ook ik vind het uiteraard enorm belangrijk betrokken te blijven bij het werk van de fanclub en de wensen van mijn fans.

De fanclub wordt al 17 jaar geleid door Nathalie Thielen, zij is ook één van de vaste medewerksters op kantoor en in alle opzichten onmisbaar voor me. Nathalie kan eigenlijk al zeggen wat ik denk voordat ik het eerste woord heb uitgesproken en we werken nauw samen. Nathalie wordt in haar werk bijgestaan door een aantal vrijwilligers, elk met hun eigen specifieke taken en talenten, namelijk Anneke Koenen, Daniëlle Dubel, Eric Bus, Esther Dekker en Tamara van Wijk.

Helaas begon Nathalie het overleg met een mededeling die we met zijn allen even hebben laten bezinken, namelijk de mededeling dat Anneke heeft besloten te stoppen met haar werkzaamheden voor de fanclub. Ik weet dat deze beslissing Anneke enorm zwaar is gevallen en dat ze er heel erg lang over heeft nagedacht. Geheel onverwacht was het niet maar toen de mededeling dan toch kwam voelde het toch als een schok voor ons allemaal. Anneke heeft 5 jaar voor de fanclub gewerkt en was een enorme drijvende kracht in onder andere onze ledenadministratie en alles wat hierbij komt kijken. Anneke is altijd heel bescheiden geweest over haar inbreng maar duidelijk is dat die inbreng van grote waarde is geweest. Natuurlijk heb ik, net als de medewerkers van de fanclub, respect voor het besluit van Anneke. Hoewel ze nog niet helemaal weg is en afscheid nemen natuurlijk helemaal niet bestaat wil ik haar hier toch alvast bedanken voor alle jaren van tomeloze inzet!

Na zo’n mededeling is het wel heel even schakelen maar met het enthousiasme, de ideeën die er binnen de fanclub waren en mijn eigen inbreng werd het een bijzonder productief overleg. Het fijne van een overleg met zijn allen is dat de ideeën die werden ingebracht direct getoetst konden worden. Hoe sta ik hierin, denk ik dat dat haalbaar is, qua tijd, qua energie maar ook de inbreng van fans wordt via de fanclub zo meegenomen. Overleggen met een groep mensen die zo enthousiast is geeft ook mij een boost, want ook bij mij kwamen er weer nieuwe ideeën naar boven die we in de komende tijd met zijn allen gaan uitwerken.

Hoewel ik jullie heel graag zou willen vertellen wat we met zijn allen hebben bedacht kan dat helaas nog niet omdat er nog een aantal dingen zijn die we verder aan het uitzoeken en uitwerken zijn. Het lidmaatschap van de fanclub is nu al ontzettend leuk voor velen en vaak weten we voor de leden allerlei leuke extras te regelen. Naast het fanclubblad dat gemaakt wordt, wordt er bijvoorbeeld ook ieder jaar een fanclubdag georganiseerd waarbij ik uiteraard de hele dag aanwezig ben. Helaas kon dit jaar de fanclubdag door mijn operatie niet doorgaan maar er zullen er nog heel wat komen! Ook heeft ieder lid recht op een gratis Borsatoweblogje welke ook ik graag lees en waardoor ik veel mensen persoonlijk leer kennen. Onderling ontstaan er door de logies hechte vriendschappen en dat is een mooi gegeven.
Daarnaast lukt het me meestal voor mijn eigen concerten een presale voor fanclubleden te houden waarbij zij als allereersten kaarten kunnen bestellen en zo verzekerd zijn van een mooi plaatsje. Dit jaar konden we voor de GelreDome-concerten zelfs nog regelen dat fanclubleden een polsbandje voor de voorste vakken konden reserveren en zo bedenken we iedere keer weer iets nieuws.

Ik ben razend enthousiast over de ideeën die we gisteren met zijn allen bedacht en uitgewerkt hebben en ik kan je alleen maar verzekeren dat het lidmaatschap van de fanclub nog leuker gaat worden dan dat het nu al is. Ik ga er met mijn medewerkers zeker alles aan doen om dit waar te maken want dat is de manier waarop ik kan laten zien hoe belangrijk mijn fans, jullie, voor mij zijn!

Wanneer je nog geen lid bent van de fanclub maar na het lezen meer informatie wilt, klik dan op onderstaande link. Je kunt hier ook eventueel aanmelden.
Lijkt me leuk!

 

Klik hier om alles over TIFOSI DI MARCO BORSATO te lezen!

Groetjes,

Marco