Photohunt stopt!

28 August 2019

Photohunt stopt!

Op 20 november 2016 werd de Photohunt op mijn website geïntroduceerd, een spel met een wedstrijdelement dat je kan spelen in de Borsato App. Dit spel draait om het op de juiste manier uitvoeren van selfieopdrachten. Heel veel fans registreerden zich en de wedstrijd kon beginnen. De allereerste huntopdracht was: ‘Maak een foto van jezelf… met een kopje koffie!’ en ik heb heel wat smakelijke bakjes koffie voorbij zien komen. De opdrachten varieerden van selfies met huishoudelijke artikelen, etenswaren, speelgoed en dergelijke, tot selfies terwijl je een activiteit uitvoerde. Er zaten opdrachten binnenshuis bij, maar ook opdrachten buiten de deur en ik verbaasde me vaak over hoe snel jullie die opdrachten uitvoerden. Want er zaten echt lastige opdrachten bij soms, zoals bijvoorbeeld met artikelen, die ik niet standaard in huis heb hoor, maar die jullie heel snel ergens vandaan toverden. Elke maand genoot ik weer van de vele foto’s en jullie plezier en creativiteit die daarop te zien was. 
 


Alleen daar waar sommigen, nadat de maanden verstreken, fanatieker werden en er alles voor deden om die felbegeerde 10 punten binnen te halen, haakten ook diverse mensen af. Op zich natuurlijk helemaal niet erg, want dat is hoe het vaak gaat met een spelletje. Maar nu, ruim 1150 hunts later, moeten we helaas concluderen dat de Photohunt niet meer is wat het was. Al een poosje merkte ik op dat de hunts nog maar door een select aantal fans fanatiek gedaan werd en hierdoor waren de winnaars vaak dezelfde fans. Uiteraard is het helemaal niet erg als de winnaars steeds dezelfden zijn, want dat geeft wel aan hoeveel plezier deze fans aan dit spelletje beleven en dat is ook waar het voor bedoeld is, maar van een echte competitie is er dan helaas geen sprake meer.
We hebben de balans op moeten maken en aan de hand daarvan hebben we besloten om de Photohunt per 1 oktober te laten stoppen. 
 


Ik besef mij terdege dat dit voor een aantal van jullie een teleurstelling zal zijn, want de Photohunt was inmiddels iets wat bij jullie dagelijks leven is gaan horen. Maar ik hoop dat jullie dit besluit wel kunnen begrijpen, en dat jullie deze laatste maand nog fanatiek mee zullen gaan doen. Want ik beloof jullie deze laatste maand een mooie prijs!
 
Dank jullie wel voor al die honderden selfies!
 
Groetjes,
 
Marco