Photoshoot met Francien en Jacqueline!

10 September 2010

Photoshoot met Francien en Jacqueline!

Al twee keer eerder deed ik een photoshoot met fans waarbij ik de fotograaf was. Judith was de eerste winnares en met haar maakte ik een prachtige fotoreportage in de duinen van Schoorl. Kelly won de zomerwedstrijd op www.borsato.nl en voor haar photoshoot hadden we diverse locaties gekozen. Niet alleen zijn deze twee meiden verschillend maar omdat we ook voor heel andere locaties hadden gekozen was deze photoshoot weer heel anders dan die van Judith en daardoor ontzettend leuk om te doen.

Voor de Borsatoweblogjes hadden we een wedstrijd bedacht voor het schrijven van een logje waarin iedereen mocht beschrijven waarom juist zij de volgende photoshoot moesten winnen. De meest uiteenlopende logjes heb ik bekeken, de ene logger beschreef vooral gedetailleerd waarom dit logje moest winnen en op een ander logje trof ik hele voorbeelden van photoshoots aan compleet met foto’s van locaties en stijl kleding die gedragen zou worden.

Francien had ook een logje geplaatst en zij vond niet zozeer dat zijzelf deze photoshoot moest winnen maar plaatste het logje mede voor haar tweelingzusje Jacqueline. De foto’s bij het logje van Francien vielen me eigenlijk direct al op.

Francien en Jacqueline zijn een eeneiige tweeling van 42 jaar en hoewel ze aan de ene kant ontzettend op elkaar lijken zijn ze ook weer heel verschillend. De grote overeenkomst tussen deze twee is echter de liefde die ze voor elkaar uitstralen en juist die overeenkomsten en verschillen èn de liefde voor elkaar wilde ik zien vast te leggen.

Ik besefte wel dat ik het mezelf extra moeilijk maakte want als je met twee modellen gaat werken kan het zo maar zijn dat de één prachtig op de foto staat en de juiste houding en blik heeft terwijl de ander dat net niet heeft.

Werken met Francien en Jacqueline ging echter als vanzelf en dat maakte deze shoot ook weer zo bijzonder. We begonnen de dag met een lunch bij Francien thuis waarna we onder andere foto’s bij een aardbeienteler in Weurt in de kas mochten maken. Francien en Jacqueline hadden een flinke hoeveelheid kleding voorradig die perfect op elkaar was afgestemd maar het sportieve in Francien en klassiekere in Jacqueline mooi benadrukten, één van de verschillen die mij al was opgevallen. Gelukkig zat het weer mee, was het droog en scheen de zon regelmatig waardoor we ook in de Uiterwaarden en in en bij de Witte Molen in Nijmegen konden fotograferen.

Francien en Jacqueline zijn allebei heel makkelijk in de omgang en nadat de eerste spanning eraf was ontpopten ze zich tot bijna professionele modellen. De ideeën die we hadden pakten hartstikke goed uit, de locaties waren fantastisch en ik moet zeggen dat het aantal foto’s waar ik tevreden over was behoorlijk hoog was. Bij verreweg de meeste foto’s had ook ik het gevoel van wauw! Ik kan dan ook zeggen dat de foto’s inmiddels bij de meiden beland zijn, ik er trots op ben en zij er heel blij mee zijn!

Tegen het eind van de middag zijn we naar onze laatste locatie gegaan, de Verkeerspost in Nijmegen en hier mochten we gebruik maken van een vaartuig van Rijkswaterstaat en ook dit leverde weer de meest fantastische plaatjes op.

Ik vond deze photoshoot een ontzettend geslaagde dag en van Francien en Jacqueline hoorde ik ook alleen maar enthousiaste verhalen. De foto’s zijn werkelijk prachtig geworden en graag zet ik ze hier dan ook neer om ze met jullie te delen.

Overigens zal ik op de fanclubdag weer een photoshoot gaan weggeven, misschien nog een reden om hierbij aanwezig te zijn! (Meld je aan via deze link!)

Groetjes,

Marco