‘Plak Band’ met Senna en Jada in de prijzen!

21 October 2013

‘Plak Band’ met Senna en Jada in de prijzen!

Voor de derde keer werd in samenwerking met Cinekid het 48 Hour Film Project – de Cinekid editie georganiseerd. Het 48 Hour Film Project daagt filmmakers uit om binnen 48 uur een korte film te maken. Elk team krijgt vlak voor het startsein op vrijdagavond een genre, een karakter, een prop (artikel) en een zin mee die in de film moeten worden verwerkt. Voor de speciale Cinekid editie gelden twee extra regels. De films moeten Nederlands gesproken zijn en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Vrijdagavond 11 oktober kwamen alle filmteams samen tijdens de kickoff. Ook onze kinderen Senna (12) en Jada (10) hadden zich met een team opgegeven. Die avond kregen ze alle verplichte elementen te horen en mocht ieder team een genre uit de hoge hoed trekken. Direct na deze bijeenkomst gingen alle 12 teams snel aan de slag en hadden ze tot zondag 13 oktober 19:30 precies de tijd om hun film in te leveren. Dat is dus 48 uur en geloof me, dat is een enorme uitdaging!


De feestelijke kinderpremière stond gepland op zaterdag 19 oktober tijdens het Cinekid festival. De jury- en publieksprijzen werden één dag later uitgereikt tijdens de vertoning voor de filmmakers. En de winnaars? Die werden van harte uitgenodigd om ook aanwezig te zijn bij de vertoning van Nederlands Kort op Cinekid, want in dit programmaonderdeel is de winnende film opgenomen!  

Twaalf films deden dus mee, en wat hadden alle kids een plezier! Senna en zijn team kregen als zin ‘Niets is wat het lijkt’ mee, wat ook meteen de door o.a. Jada gezongen titelsong werd. De film, die ze ‘Plak Band’ hebben genoemd bleek een groot succes. Maar liefst zes prijzen sleepten ze in de wacht, waaronder de felbegeerde Publieksprijs.

Beste Acteur (Timo Verbeek)
Beste Muziek (van Jan Tekstra)
Beste ‘Word of line’
Beste Camera
Beste Film

De film ‘Plak Band’ gaat nu vertoond worden op onder andere een filmfestival in Amerika!
Wil je de film ook graag zien, dan kan dat natuurlijk! 

Hier kun je ‘Plak Band’ bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=kqDZHfQ31u0

 

Groetjes,

Marco.