Prachtig schilderij!

17 February 2012

Prachtig schilderij!

Bij velen van jullie zal bekend zijn dat fotograferen een grote passie van mij is. Ik vind het heerlijk om er met mijn camera op uit te trekken om mooie plaatjes te maken van eigenlijk alles dat ik tegenkom. Natuurlijk fotografeer ik ook vaak mensen en mijn eigen gezinnetje mag hier vanzelfsprekend niet in ontbreken.
Eigenlijk kun je een fotograaf bijna zien als een moderne schilder omdat je allebei hetzelfde doel hebt, een situatie, beeld of persoon zo mooi mogelijk vastleggen binnen een bepaald artistiek kader. Feit is wel dat dit bij fotografie, met de hedendaagse technieken en apparatuur gecombineerd met talent, vaak makkelijker is dan het werk van een schilder.

Tijdens een vakantie op Ibiza maakte ik een foto van mijn kinderen, Luca, Senna en Jada, die ik zelf meer dan prachtig vind. Dit was zo’n foto waarvan ik vond dat het eigenlijk een schilderij zou moeten zijn maar dat is een talent dat ik niet heb.

John Wassenaar is een schilder die dat talent wel degelijk heeft en hoe! John is pas op latere leeftijd gaan schilderen, ging naar de kunstacademie en leerde daar de basistechnieken. John begon met met acrylverf maar ontdekte dat olieverf het beste voor hem werkt. De schilderijen die John maakt zijn ongekend goed, zijn portretten maar ook de spiegelingen die hij in zijn schilderijen geeft zijn zo mooi, zo waarheidsgetrouw dat je je soms bijna afvraagt of je niet naar een foto kijkt in plaats van naar een schilderij.

John heeft van de foto die ik destijds van Luca, Senna en Jada maakte een schilderij gemaakt en ik vind het zo onvoorstelbaar mooi dat ik het hier dolgraag aan jullie wil laten zien en het natuurlijk niet na kan laten jullie nog iets meer van John te laten zien via onderstaand filmpje.

Voor dit schilderij hebben we het mooiste plekje in ons huis gereserveerd!

Groetjes,

Marco