Premi

25 April 2004

Premi

Onlangs ben ik met Leontine naar de feestelijke première van de familiefilm ‘In Oranje’ geweest. Meerdere keren zat ik daar met een enorme brok in mijn keel…

De film gaat over Remco, fantastisch gespeeld door het grote talent Yannick van de Velde, die als ultieme droom heeft in het jeugdelftal van Oranje te mogen spelen. De tekst van het Wilhelmus kent hij zelfs al uit zijn hoofd. Samen met zijn vader (gespeeld door Thomas Acda) doet hij er alles aan om deze droom uit te laten komen. Maar dan overlijdt zijn vader en verliest hij zijn plezier in het spel. Zijn moeder, fantastisch neergezet door Wendy van Dijk, probeert haar leven en dat van Remco en zusje Suzan zo goed en zo kwaad als het kan, weer op te pakken. 

Heel toepasselijk was de première in de Amsterdamse ArenA waar de film vanaf een groot scherm op de middenstip van de grasmat werd vertoond. De dresscode was ‘In Oranje’, waar zo goed als iedereen gehoor aan had gegeven.

Zoals jullie weten is Wendy echt een vriendinnetje van me en ik vond haar acteerprestaties werkelijk onwaarschijnlijk goed! Ook Thomas Acda zet zijn rol heel overtuigend neer. Het thema ‘een kinderdroom die uitkomt’ spreekt me uiteraard erg aan, maar ook als vader werd ik getroffen door de film.

In de film werd ook nog mijn liedje ‘Vlinder’ gebruikt. Je luistert heel anders naar dit liedje als je de beelden uit de film erbij ziet. Het ontroerde me in ieder geval enorm!

De film is vanaf 28 april in de bioscopen te zien en ik kan niet anders dan adviseren deze film met zijn allen te gaan bekijken.

En mocht je net als wij een gevoelige traanbuis hebben, zorg dan voor zakdoekjes, ha ha ha!

Groetjes,

Marco