Premi

19 June 2007

Premi

Jullie weten dat ik John Ewbank, mijn componist, tekstdichter, arrangeur, producer en vriend, heel hoog heb zitten. En als je weet dat John meer dan een jaar aan de muziek van Carmen heeft gewerkt, begrijp je dat ik met grootse verwachtingen naar San Diego afreisde om de première van de musical Carmen, te beleven. Ik wist dat als John er zijn tanden in had gezet, het muzikaal een buitengewoon goed stuk zou moeten worden. Tel daarbij de talenten van producent Robin de Levita op en Carmen was nu al een succes. Dácht ik.

Ik heb mijn hoge verwachtingen echter moeten bijstellen. Het was in niets zoals ik het verwacht had. Het was vele malen beter! Sterker nog, het was van zo’n fantastisch hoog niveau, dat ik met open mond heb zitten kijken. De decors zijn geweldig, de kostuums prachtig, de acteerprestaties en zang fenomenaal. Ik was aangenaam verrast, werd volledig opgezogen door het verhaal en zat te gloeien van trots toen ik een vijftal liedjes die ik eerder zelf op de plaat zette, voorbij hoorde komen. Liedjes zijn vaak toepasbaar op verschillende situaties, je kunt ze zo interpreteren als je zelf wilt en er je eigen verhaal bij maken. In de musical Carmen laten John en Robin zien welk verhaal zij willen vertellen en de liedjes passen er buitengewoon goed bij!

Het verhaal mag weliswaar bekend zijn van het boek en de opera, er is een geheel eigen draai aan het verhaal gegeven. Het zijn niet de teksten van de opera, daarin is het compleet anders, maar de passie, de spanning en de emoties zijn gelijk.

Carmen is van het begin tot het eind spannend, meeslepend, opzwepend ook. Carmen kan herkenbaar zijn en je naar de strot grijpen.

Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten en genoten van iedere minuut!

Uiteraard heb ik een shirtje gekocht bij de merchandise en zo naast de mooie herinnering een blijvend souvenir. 

Mannen, ik ben buitengewoon trots op jullie! Het was een me een eer en een genoegen naar Amerika af te reizen voor dit bijzondere spektakel! Chapeau!

Groet,

Marco.