Première Het Geheim

22 November 2010

Première Het Geheim

Zondagmiddag vond de première plaats van de nieuwe familiefilm Het Geheim van regisseur Joram Lürsen. Joram is onder meer regisseur van films als Alles Is Liefde en In Oranje en regisseerde bijvoorbeeld ook afleveringen van de televisieseries All Stars en Baantjer.Tijdens het maken van het album Dromen Durven Delen werden John en ik benaderd door Joram met de vraag of we de soundtrack voor deze film wilden maken. We mochten een ruwe versie van de film zien en met deze beelden in het achterhoofd zijn John en ik aan de slag gegaan, zo werd het nummer Kerstmis geboren. Het Geheim is een warme feel good movie voor het hele gezin en het nummer Kerstmis, dat je overigens ook op Dromen Durven Delen aantreft, sluit hier helemaal bij aan. Wat het extra leuk maakt is dat Kerstmis ook binnenkort als single zal gaan verschijnen.

De première vond plaats in het Muziektheater in Amsterdam en omdat het een film voor het hele gezin is had ik ook het mijne uiteraard meegenomen. De film vertelt over het jongetje Ben dat is gefascineerd door goocheltrucs en met name de verdwijntruc. Hij goochelt samen met zijn vader en vriendinnetje Sylvie in buurthuizen en clubs. Maar als op een dag zijn vriendinnetje Sylvie tijdens een truc van de aardbodem verdwijnt moet Ben werkelijkheid en illusie uit elkaar houden in het avontuur dat hierop volgt.
Hans Klok was niet alleen adviseur voor de goocheltrucs in de film, hij speelde er tevens een rolletje in. Ook opende hij op spectaculaire wijze de première van deze film waarna Wendy van Dijk de presentatie van hem overnam.

De hoofdrol van Ben in de film word gespeeld door Thor Braun. Naast hem zie je onder meer Java Siegertsz als zijn vriendinnetje Sylvie, maar zie je ook  Chantal Janzen, Theo Maassen, Daan Schuurmans en Caroline de Bruijn terug in de film. Theo Maassen, die de onhandige vader van Ben speelt, heeft als Koos Stikker iets hartverwarmends. Hij doet ongelofelijk zijn best maar de meeste dingen die hij doet pakken net niet zo uit als hij wil…

Het Geheim heeft een eigen website, namelijk http://hetgeheimfilm.nl/ en een trailer van de film kun je hier bekijken.
Ik heb met mijn gezin genoten van deze film en heb een ontzettend leuke middag gehad.
Het Geheim is vanaf 1 december in de bioscopen te zien.

De soundtrack en single Kerstmis komt een weekje later uit. Voor de videoclip hebben een aantal acteurs uit de film hun beste beentje voor gezet, wat het echt een heel leuk clipje maakt! Binnenkort laat ik hem aan jullie zien!

Groetjes,

Marco
 

P.S. Met dank aan Ab Blauw voor de groepsfoto van de Première!