Première

16 December 2008

Première

Na een zeer succesvolle première vorige week in Nederland, mochten we gisteren de chique loper in België betreden voor de première van Wit Licht! Onder massale belangstelling van pers en publiek werd de film voor het eerst vertoond in bioscoop Metropolis in Antwerpen. Ter gelegenheid van de film was er een Witte Loper uitgelegd, prachtig!

Er werd gejuichd en er klonk een luid applaus toen regisseur en scriptschrijver Jean van de Velde, Belgisch acteur Peter Van den Begin en ik – samen met Leontine en Armando – iets over half acht op de voor de gelegenheid ‘witte loper’ van bioscoop Metropolis in Antwerpen liepen. We kregen, blijkbaar een mooie traditie, voor aanvang van de première, een ‘ster’ uitgereikt die weldra zal schitteren in het bioscoopcomplex Metropolis in Antwerpen.

Terwijl het glas werd geheven stroomden heel wat bekende Vlamingen toe om mee te komen kijken naar  ‘Wit Licht’. Vlaamse prominenten als Tess Goossens, Martine Prenen, Goedele Liekens, Warre Borgmans, Gunther Neefs, Roel Vanderstukken, Christoff, Deborah Ostrega, X-Factor jurylid Do, Eline De Munck… ik kwam ogen, oren en handen te kort om iedereen welkom te heten. Ik ben natuurlijk ontzettend blij dat ‘Wit Licht’ ook z’n weg heeft gevonden naar de bioscoop in Vlaanderen. Ik denk dat het verhaal sterk genoeg is om iets los te maken. De boodschap in ‘Wit Licht’ is volgens mij universeel.

V.l.n.r.: Peter Van Den Begin, producent Paul Brinks, scriptscrijver en regisseur Jean van de Velde, ik en Leontine.

Ook in België vielen er heel wat tranen, zag ik om me heen. Voor mij een teken dat het verhaal geloofwaardig is, je jezelf verliest in de film en dat wat we met de film willen vertellen binnenkomt.

Ondertussen zijn al zo’n 50.000 mensen naar Wit Licht geweest in Nederland. Ik hoop dat nog veel meer mensen de komende weken naar de bioscoop zullen gaan!

Groetjes,

Marco

P.S. Foto: Showbizzsite