Prijswinnaars Fanclubdag 2016

03 February 2017

Prijswinnaars Fanclubdag 2016

Zoals iedereen, die aanwezig is geweest bij de Fanclubdag in Hotel Zuiderduin, vast nog wel weet, werd er een flyer uitgedeeld waarmee je je kon opgeven voor een photoshoot met mij. Deze flyer kon je inleveren bij de photoshoot ruimte, waarna Rebecca dan drie foto’s schoot. Daarna was het aan mij de taak om uit al die prachtige foto’s iemand te kiezen die ik heel graag voor mijn lens zou willen zien. Naast mijn vak uitoefenen en duiken, is fotograferen toch wel mijn grootste hobby! In de afgelopen jaren heb ik al een aantal keren een photoshoot met een fan gedaan, die deze shoot gewonnen had tijdens een fanclubdag. Behalve dat het een zeer gewilde prijs is, is het ook nog eens erg leuk om op deze manier met een fan te mogen werken en hem of haar op een mooie manier te portretteren.
Er hebben deze fanclubdag ontelbaar veel fans voor de lens van Rebecca geposeerd en dat kiezen uit duizenden foto’s, stuk voor stuk met een unieke boodschap, een haast onmogelijke opdracht is, kan je je vast wel voorstellen. Ik vond het ongelooflijk moeilijk hier een keuze uit te maken en heb hier dan ook echt de tijd voor genomen. Ik hou van mensen en in ieder mens zit iets moois wat hen interessant maakt voor de camera. In elke foto die ik onder ogen kreeg zag ik dan ook mogelijkheden waar ik iets mee zou kunnen en dat maakt kiezen erg lastig. Daarnaast ken ik inmiddels ook zoveel mensen, doordat ik ze jaarlijks bij fanclubdagen, tijdens concerten of andere evenementen zie. Ik herkende dan ook heel veel gezichten van fans die ik graag beter zou willen leren kennen. Een dagje samen optrekken in de studio is hiervoor natuurlijk de uitgelezen kans.
Uiteindelijk heb ik één iemand uitgekozen waarvan ik meteen dacht ‘jou wil ik graag voor mijn lens’ en dat is de vijfentwintigjarige Odette de Schrijver uit Zuid Holland! Odette is een mooie, natuurlijke verschijning met een frisse open blik, prachtige bos haar en warme uitstraling, maar ze heeft me vooral ontzettend geraakt met de manier waarop ze de camera in kijkt. Ze keek me letterlijk aan! Odette van harte gefeliciteerd en ik kijk er enorm naar uit om jou voor mijn lens te zien!

Maar Odette is niet de enige winnaar, want tussen de vele foto’s vielen me er nog een paar op, die ik toch wel heel graag in mijn studio wil uitnodigen voor een photoshoot. Want als ik dan toch foto’s aan het maken ben, ach, een paar meer of minder moet dan toch kunnen?  Dus ik besloot om er nog een paar shoots bij te plannen op deze dag.
Dus wie ook gewonnen heeft is Marina Linnebank.
Marina is 50 jaar en heeft twee prachtige dochters, Amber en Carmen, is toevallig jarig die dag en zou haar 51ste verjaardag wel in de studio willen vieren door met haar beide dochters door mij vastgelegd te worden. Dat zou zij een perfect cadeau vinden. Nou Marina, dat vind ik ook!
Ik ken jouw meiden ook al heel lang, heb ze op fanclubdag van kleine moppies tot prachtige vrouwen zien uitgroeien. Ik beschouw het als een eer van deze drie sterke vrouwen foto’s te mogen maken!
Van harte gefeliciteerd en ook jij bent op jouw verjaardag van harte welkom in mijn fotostudio in Abcoude.Ook kwam ik tussen alle foto’s Senna tegen. Senna heb ik in 2009 voor het eerst ontmoet op haar negende verjaardag, nadat ze tijdens Koninginnedag in Apeldoorn zo afschuwelijk was aangereden. Ik heb haar opgezocht in het ziekenhuis en sindsdien hebben we een warme vriendschapsband opgebouwd. Lieve Senna, voor mij ben je altijd nog dat kleine meisje dat ik in dat veel te grote ziekenhuisbed zag liggen. En natuurlijk weet ik dat je inmiddels groter bent geworden, maar door het zien van de foto’s realiseer ik me ineens hóe groot je al bent. Je bent inmiddels uitgegroeid tot een prachtige meid van inmiddels alweer 16 jaar. We hebben in de afgelopen jaren zoveel meegemaakt met elkaar en ook jou zou ik om die reden dan ook heel graag eens op de foto willen zetten. Natuurlijk mag je je nichtje Jadey meenemen, want jullie zijn eigenlijk altijd samen en dan doe ik jullie gewoon ook gezellig samen.

Tot slot kreeg ik de foto van Djedy ter Burg onder ogen en Djedy is het zusje van mijn visagist Marcha. Ik ken Djedy al een hele lang tijd en ik heb het gevoel dat zij door haar looks en haar blik zomaar een professioneel model zou kunnen worden. Ze heeft haar lengte mee, prachtige benen waar geen eind aan komt en ze is nog maar veertien jaar! Ook jou wil ik heel graag op de foto zetten, want dit zou zomaar de geboorte van jouw carrière kunnen zijn en geloof me, daar wil ik heel graag bij zijn!
 


Zo ontzettend leuk dat er zoveel mensen mee hebben gedaan, er zijn duizenden foto’s gemaakt en iedereen was zo super enthousiast. Dit zal dan ook zeker niet de laatste keer zijn dat ik een shoot doe met fans! Aan de ene kant omdat jullie hebben aangegeven dit, ondanks dat poseren voor niet iedereen even gemakkelijk is, heel leuk te vinden en aan de andere kant omdat ik het heerlijk vind om mijn skills uit te testen en te verbeteren. Zeker nu ik een eigen studio heb kan ik alle mogelijkheden optimaal oefenen.
Ik heb er dan ook ongelooflijk veel zin in en ik hoop de winnaars ook!
 
Maar er was natuurlijk nog een prijs te winnen deze dag. In een prachtig ingericht photobooth hoekje met bijbehorende props, waardoor je je helemaal op het strand waande, kon je een selfie maken of een foto laten maken. Wanneer je deze foto op social media deelde met de #FCDMB2016 maakte je kans op twee tickets voor een concert in mijn eerstvolgende tour. Prachtig om te zien hoe enthousiast iedereen hier over was en ik heb dan ook de leukste en creatiefste foto’s voorbij zien komen. Maar er kon er maar één die felbegeerde tickets winnen en die winnaar is Maria Elena Hos-Bisschop!
Maria Elena van harte gefeliciteerd met je gewonnen prijs! Omdat twee tickets weggeven aan drie dames natuurlijk niet kan, heb ik besloten dat jullie alle drie meer dan welkom zijn bij een concert in mijn volgende tour. Tegen die tijd nemen we weer even contact met jullie op.
Tot dan!


Groetjes, 

Marco