Reprise theatershow Ali B!

07 October 2005

Reprise theatershow Ali B!

Vorig jaar tourde Ali B door Nederland met zijn voorstelling: Ali B vertelt het leven van de straat. Alle shows waren uitverkocht en bijna iedereen was erg positief over deze theatershow. Omdat niet iedereen in de gelegenheid was om deze show te bekijken en er nog veel belangstelling was is besloten om in reprise te gaan. Ook dit jaar en volgend jaar is Ali dus te zien in de theaters door Nederland!

In het stuk ‘Ali B vertelt het leven van de straat’, rapt hij over de lol en de stress in de portieken en de woede en de blijdschap onder het straatlantaarnlicht. Als stand-upper grapt hij over de eeuwige zucht naar liefde, status en geld, en vooral over het eeuwige gebrek daaraan. Met raps en sketches neemt Ali het publiek mee door de multiculti straten van Amsterdam Oost en Almere, waar verschillende bevolkingsgroepen met, langs en door elkaar heen leven en waar het levensgevoel van de straatjongeren heen en weer slingert tussen fun, frust, wanhoop en kameraadschap. In een negentig minuten durende theatershow doet Ali B het complete grootstedelijke straatleven uit de doeken. 

De band gaat gekleed in een vreemd mengseltje van hip schoeisel en djellaba’s, headspins worden gedraaid op een Arabisch hoofddeksel. Wat traditioneel en cultuurgebonden is, raakt in ‘Het leven van de straat’ volledig zoek…

Als je slim bent, creëer je je eigen traditie.

Wegens het enorme succes gaat ‘Ali B vertelt het leven van de straat’ dit theaterseizoen in reprise. De voorstelling is in een nieuw jasje gestoken en een must voor iedereen die de wereld van Ali B wil leren kennen.

Ik ben zelf al een keer naar deze theatershow geweest en enkele bandleden zijn ook al wezen kijken. We waren het roerend met elkaar eens: Ali is écht goed bezig.

Helaas is Brace er nu niet meer bij maar daarvoor in de plaats is nu het talent Gio erbij gekomen. En ook nieuw is Lady Di. Voor de rest is het team rond Ali intact gebleven. Ik kan je deze show echt aanraden en Ali doet 140 shows dus hij komt ongetwijfeld ook een keer bij jou in de buurt. Kijk voor de speellijst op www.alib.nl

En als ik een keer tijd heb, wellicht ga ik dan weer naar deze show kijken, want het gaat vaak zo snel dat je niet alles in een keer op kunt nemen, ha ha!

En natuurlijk grijp ik dan de kans om even lekker bij te praten met mijn maatje Ali!

Groetjes,

Marco.