Samen Voor Altijd!

26 November 2013

Samen Voor Altijd!

Op vrijdag 22 november is mijn album ‘Duizend Spiegels’ uitgekomen. Op maandag 18 november vond echter al een unieke luistersessie plaats waarin ik een aantal van mijn nieuwe nummers heb toegelicht en laten horen. Een aantal prijswinnaars had het geluk om hierbij in Club Ziggo in Amsterdam aanwezig te mogen zijn. Het is voor mij behoorlijk spannend om na jaren intensief aan dit album te hebben gewerkt het voor het grote publiek te lanceren, maar vooral heel erg leuk! 

De presentatie van deze dag lag in handen van Humberto Tan, die wel een hele bijzondere verrassing voor John Ewbank en mij had aan het einde van de tweede luistersessie: ‘Duizend Spiegels’ was in de voorverkoop al meer dan 50.000 keer verkocht en heeft daar mee de status ‘platina’ bereikt! Dit hadden we echt totaal niet aan zien komen, wat het alleen maar extra bijzonder maakte om deze platina plaat in ontvangst te mogen nemen. Wauw!    

Diezelfde middag kondigde ik mijn tour aan die op vrijdag 22 november in de verkoop zou gaan. Dat de kaarten van alle theaterconcerten van deze Duizend Spiegels tour binnen tien minuten uitverkocht zouden zijn dat had ik natuurlijk nooit durven dromen. Wat een fantastisch nieuws! Om aan de grote vraag naar kaarten te voldoen hebben we nog op dezelfde dag besloten een extra concert toe te voegen aan de concerten in de Ziggo Dome. Op zaterdag 31 mei zal dit concert plaatsvinden.  

Donderdag 21 november was ik te gast bij Humberto Tan in zijn programma RTL Late Night om onder andere te praten over mijn album ‘Duizend Spiegels’ dat afgelopen vrijdag uitkwam.


Niet alleen Humberto en ik zaten aan tafel maar ook John Ewbank, Leontine en Alex waren aangeschoven. Alex is de vader van de overleden jongen Wesley op wie we het nummer ‘Verlies’ hebben gebaseerd. Het was een lied dat we gewoon moesten maken nadat we het verhaal over Wesley van Alex hadden gehoord.

Tegelijkertijd waren ook mijn dochter Jada en Day, het dochtertje van John, aanwezig in de studio vanwege een ander liedje dat ook op ‘Duizend Spiegels’ terug te vinden is.

Het bijzondere aan dit liedje is niet alleen dat het een duet tussen mij en mijn dochter is maar dat de basis van het liedje is geschreven door het dochtertje van John. Day had een stukje muziek bedacht waarvan John het gevoel had dat hij ermee aan de gang moest en dit resulteerde in ‘Samen Voor Altijd’. In de originele versie verzorgt Lange Frans samen met zijn zoontje Willem ook nog een hele bijzondere rap.

‘Samen Voor Altijd’ gaat over de herkenning tussen kind en ouder, samen zijn en bij elkaar horen, de band die je samen kunt hebben.
Jada is nu 10 jaar en juist nu is samen met haar zingen iets speciaals. Ze is nog zo jong en onbevangen en dat wordt in dit liedje vastgelegd. Ik hoop het samen met haar te mogen zingen als ze ooit gaat trouwen.

Vanaf afgelopen vrijdag was ‘Duizend Spiegels’ te downloaden en ik ben enorm verrast door het aantal downloads van ‘Samen Voor Altijd’. Het bleek ineens op de nummer 1-positie in de iTuneslijst te staan. Wat mooi!

Ons duet is terug te zien via deze link
http://www.rtlxl.nl/?_escaped_fragment_=%2Frtl-late-night-301978%2F91a061ee-36e4-3d2a-821d-f83ce58a0c63#!/rtl-late-night-301978/91a061ee-36e4-3d2a-821d-f83ce58a0c63

‘Samen Voor Altijd’ is ook als download te verkrijgen en dat kan via deze link
https://itunes.apple.com/nl/album/samen-voor-altijd/id736713813?i=736715905

De hele uitzending kun je hier terug zien: http://www.rtlxl.nl/#!/rtl-late-night-301978/c145ff85-c897-395a-a030-3539a6462289

Een dag na de release van mijn album heb ik zowel in de V&D in Utrecht als in de MediaMarkt in Ede ‘Duizend Spiegels’ gesigneerd. Ik was blij verrast om te zien wat een enorme rij mensen er stond! In deze rijen zag ik een hoop bekende gezichten maar ook nerveuze fans die mij voor de eerste keer zouden gaan ontmoeten. k heb deze dag honderden handtekeningen gezet, de meeste op het album zelf maar er waren ook mensen die foto’s, canvasdoeken, eerdere albums, posters, rompertjes of andere kledingstukken hadden meegebracht die ik ook allemaal van een handtekening heb voorzien. Ook ben ik met iedereen op de foto geweest. Volgens mij was dit voor zowel mij als voor een hele hoop mensen een zeer geslaagde middag.

Iedereen was enthousiast, en wat een hoop positieve reacties heb ik gekregen op mijn album! Het is leuk om te merken dat iedereen zijn of haar eigen favoriete song heeft. Een leuke compilatie van de signeersessie in de V&D in Utrecht zie je hier.

Foto`s die gemaakt zijn in de V&D in Utrecht zie je hier.

Ook MediaMarkt Ede heeft een leuk filmpje gemaakt, dit kun je hier bekijken.

‘Duizend Spiegels’ is verkrijgbaar in een groot aantal (online) muziekwinkels. Je kunt het album uiteraard ook downloaden via iTunes of beluisteren via Spotify.


Groetjes,

Marco