Samen voor Oranje!

01 May 2013

Samen voor Oranje!

Op 30 april was het dan zover, de troonswisseling vond plaats, Koningin Beatrix droeg de troon over aan haar zoon Willem-Alexander en heel Nederland leefde mee. Het was een dag waar heel Nederland naar toe had geleefd en waarvoor in het hele land enorm veel werk is verzet.
Overal in het land was muziek te horen, werden er vrijmarkten en spelen georganiseerd en zaten we massaal voor de televisie om deze historische dag mee te beleven. Heel Nederland ademde Oranje en heel Nederland vierde feest.

Ook in Ahoy was het één groot feest, hier vond het meezingconcert Samen voor Oranje plaats waar we als afsluiter ook het Koningslied zongen dat speciaal voor deze bijzondere dag was geschreven. Heel speciaal vond ik het dat John Ewbank ook naar Ahoy was gekomen en plaats nam achter de piano om met alle artiesten het Koningslied ten gehore te brengen.

Vlak voor de rondvaart die onze nieuwe Koning Willem-Alexander met zijn Koningin Maxima en hun drie dochters zouden maken konden zij via een groot videoscherm meekijken naar de uitvoering van dit Koningslied.Wij konden via de schermen in Ahoy weer naar hen kijken en het was zo bijzonder om te zien hoe onze Koning en Koningin het Koningslied beleefden.

Over het Koningslied is al enorm veel gezegd en geschreven. Ik moet zeggen dat ik het superleuk vond en deze avond met deze uitvoering van het Koningslied eigenlijk een fijne revanche. Zoals het Koningslied in Ahoy ten gehore werd gebracht, gadegeslagen door Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima was precies waar het voor bedoeld was. Meezingen met zijn allen, verbroedering, allemaal samen voor oranje en deze bijzondere, historische dag met elkaar vieren. Ik vind dat we een dag van Oranje hebben gezien die de boeken in kan gaan als een zeer unieke dag. Heel trots ben ik op het feit dat ik deel uit heb mogen maken van het Koningslied en dat het, zeker in Ahoy, exact uitpakte zoals het bedoeld was.

Met dezelfde trots laat ik jullie hieronder dan graag nog even het filmpje zien dat er van het Koningslied is gemaakt.

Groetjes,

Marco